Park Christmas Musical lever inte upp till originalet

Park Christmas Musical lever inte upp till originalet

‘The Great American Trailer Park Musical’ slog ett ackord med theatergoers i Eustis.

Jag säger det med ingen dold snark, men helt enkelt baserat på fakta till hands.

David Nehls och Betsy Kelsos 2005 musikaliska komedi spelade för att sälja hus på Bay Street Players ‘State Theater under våren 2016. Därefter tog regissören Derek Critzer showen tillbaka för en annan framgångsrik körning i januari i år. Nu, som 2017 kommer till ett slut, har teman för semestertema Gå Ner ett Kilo I Gå Ner I Vikt Snabbt Veckan tagit State Theater-scenen till snabb förskott.

För ‘The Great American Trailer Park Christmas Musical’ har Critzer gjort en hel del saker rätt: Hans skådespelare är starka sångare och sänker sina tänder i det oanständiga tomten. Musikerna, styrd av Mitchell Samuelson, låter bra. David Tears set design är charmigt dumt.

Men det finns inget som döljer Gå Ner I Vikt Snabbt det faktum att ‘TGATPCM’ är en mycket svagare show än sin föregångare. (Förföljelsens förbannelse?) Plottet är löjligt enkelt i sin kärna. Ska en Scroogey bosatt i Armadillo Acres trailerpark hitta sin julanda? och ändå är det alltför komplicerat på sätt som saknar inneboende humor, till exempel i taser och en demon som ägt julgran.

Humor, förresten, är lika grov som i originalet. (The Bay Street Players varnar för att denna produktion är ‘Rated R’ endast för mogna publikgrupper.) Det vore bra, förutom att förbannade och sexuella skämt känner sig mer livliga i denna utflykt. Och en del av grovheten är tydligt för chockvärde, inte äkta skratt en sång, till exempel heter ‘[F bomb] det, det är jul.’

Andra låtar landar bättre. Eduardo Rivera, som spelar en berusad 99 centsbutik Santa, har röst- och komiska koteletter för en ode till julblåsen. Öppningen ‘Christmas in My Mobile Home’ är engagerande och har roliga tjejgruppsharmonier.

Sara Jones, som den varma men praktiska parkchefen, återskapar sig snyggt från hennes snygga cabaret persona eller hennes senaste tur som en gruff lesbisk i ‘The Most Fabulous Story Ever Told’ på Parliament House. I fin röst med henne är Savannah Pedersen och Kayla Lopez som andra parkboende.

Kayla Alvarez visar sitt bälte som Scrooge som karaktär, och Kyle Stone är väldigt roligt som en snygg, sydlig bra ol ‘pojke.

I ett smart drag för att upprätthålla energi, låter Critzer sina skådespelare ta sina linjer på ett snabbt klipp, men nackdelen är från tid till annan, ord förloras för publiken. Fortfarande, dessa skådespelare förtjänar bättre än det slag eller missmaterial de har blivit överlämnat.