Parallell väg föreslås för Route 7 south

Parallell väg föreslås för Route 7 south

En ny trafikväg som skulle ta lite av trafiktrycket från Route 7 south i Rutland Town kommer närmare verkligheten.

Rutland Towns tjänstemän har annonserat för ingenjörsföretag, en begäran om kvalifikationer, för att undersöka byggandet av vägen, som skulle sträcka sig från Holiday Inn i söder, slingan bakom Green Mountain Plaza innan den slutligen hakar upp till Randbury Road. 31 maj på Holiday Inn, säger Josh Terenzini, ordförande i Rutland Town Select Board.

Stadsmötet väljare i år Gå Ner I Vikt Snabbt godkände $ 125.000 mot tekniska studier för den nya vägen. Terenzini sade förutom att ta lite trafik från den upptagna södra motorvägen, skulle tjänstevägen också öppna upp nya delar av staden för utveckling. Staden började nyligen annonsera för en ingenjörsfirma för att hjälpa till med projektet.

I ansökan om kvalifikationer säger dokumentet att staden förväntar sig att bygga vägen inom de närmaste fem åren. ‘Detta projekt har varit ett koncept i många år och det har blivit sparkat runt av många brädor, och vi’ får äntligen lite dragkraft ‘, säger Terenzini.

‘Tanken är att lindra lite trafikstryck mot södra änden av staden,’ sa han. ‘Det skulle kunna locka till nya affärer, en ny väg’, sa han. ‘Det finns tillräckligt med mark för utveckling.’

Selectwoman Mary Ashcroft, en stark supporter av den nya vägen, sa måndagen att staden erkänner att trafikproblem behöver lösas. Hon sa att Gå Ner I Vikt Snabbt Piller hon satt in på Act 250-hörningar på den föreslagna BJ: s Wholesale Club, som skulle ha byggts strax söder om Holiday Inn. Projektet togs slutligen tillbaka i fjol, men hon sa att det var klart att trafiken var ett stort problem Ashcroft sa att den nya vägen skulle hindra bilister från att komma in i Route7as de besöker företag i området. Hon sa att Gå Ner ett Kilo I Veckan servicegraden ingick i en 2009-trafikstudie gjord för Rutland Regional Planning Commission.

Ashcroft sa att staden nyligen fått tillstånd till en stapelbana på Route 7 south på grund av trafikstockningar i samma allmänna område.

Byron Hathaway, Rutland Town Road Commissioner, sa att den nya vägen skulle ta itu med trafikstockningar och ‘stapla’ problem vid Holiday Inn Drive och Route 7 skärningspunkten.