parader och mer semester kul

parader och mer semester kul

Simon Leung bedriver, med solister Allison Ward, Rebekah Janzen, Jeremy Notheisz och Kyron Basu.

Biljetter är $ 20 för vuxna, $ 15 för seniorer och studenter. Fredag ​​vid St. Mary of Incarnation Church på 4125 Metchosin Rd. 10 dec på Shoal Center, 10030 Resthaven Dr. i Sidney.

Detta är det 12: e året för den årliga stadsfesten, som har en upplyst parade, julkarolong, följt av Går Man Ner I Vikt bilder med julen, korv, snacks, varm choklad och kaffe.

Underhållning i år kommer att tillhandahållas av blues sångare Maureen Washington, tillsammans med hennes musikband, som utför Gå Ner I Vikt Snabbt en kväll med original och traditionell julmusik.

Den speciella gästen på kvällen är Rock Heights Middle School Choir. och fortsätter längs Esquimalt Road till Archie Browning Sports Center, där Celebration of Lights Family Fun fortsätter.

Evenemanget är gratis, men deltagare uppmanas att föra ett oärligt föremål för Rainbow Kitchen på Esquimalt United Church. i Archie Browning Sports Center, 1151 Esquimalt Rd.

Njut av den andliga sidan av säsongen

Upplev en global firande av julperioden på Come Let Us Adore Him, en årlig nativity utställning värd av medlemmar av Jesu Kristi Kyrka av Sista Dagars Heliga Kyrka, idag till tisdag i Sidney.

Samlingen av mer än 800 nativity scener är en av de största i Kanada och innehåller hundratals lokala Gå Ner I Vikt På En Vecka och internationella crches.

Vissa är familjeherringar som lånas, medan andra har donerats av medlemmar i samhället.

Samlingen är en återspegling av Kristi födelse, sett av människor från olika kulturer runt om i världen, inklusive Tyskland, Japan, Israel, Brasilien, Hawaii, Afrika, Filippinerna, Italien och Mexiko.

Crchesna är gjorda av inhemska material, inklusive olivträ från Betlehem, terrakotta från Sydamerika och bambu från Filippinerna.

Evenemanget omfattar aktiviteter för barn, bland annat en scavenger-jakt, konst och hantverk, klä upp och små leksaker att leka med.

Utställningen är gratis för allmän visning. dagligen idag till 5 december vid Jesu Kristi Kyrka av Sista Dagars Heliga, 2210 Eastleigh Ave., Sidney.

Du kan också se en samling av nativity-skärmar på Crches runt världsutställningen, fredag ​​till söndag vid St. Aidan s United Church.

Detta är det tredje året för evenemanget, vilket sannolikt kommer att se upp till 80 crches i utställningen.

Utställningen startade med St. Aidan s minister Rev. Cheryl Black, som har ett särskilt intresse för crches och visar sin varierade och intressanta samling.

Medlemmar av församlingen och vänner har i sin tur donerat crches till utställningen.

Bibliotekar Louise Booth kommer att få en visning av barnens böcker för julperioden, som är gratis att låna.

Tre andra aktiviteter kommer att springa vid sidan av utställningen:

På fredagen, öppningsdagen på utställningen, en flöjt och gitarr duo kommer att erbjuda säsongsbetonad musik med mulled cider.

Lördag är familiedagen, med föräldrar inbjudna att föra sina barn för att se utställningen och sedan rita / skapa en crche. Mulled cider serveras.