Parade värmer publiken på sval natt i Corvallis

Parade värmer publiken på sval natt i Corvallis

Högsäsongen blev igång fredag ​​med en festlig 33: e upplagan av Corvallis Community Parade som 60 eller Gå Ner ett Kilo I Veckan så inlägg paraded upp Fourth Street på en klar, cool natt med en halv måne tittar i den södra himlen.

‘Vad sägs om detta väder!’ crowed parade announcer Skip Volkmann medan han väntade på inmatningar för att passera granskningsstället. ‘Jag har varit här 15 år och jag har varit här när det har varit iskallt och när det har hällt ner regn.

Temat för årets parad var ‘Rudolph Guides our Parade Tonight.’ Många av posterna arbetade hårt för att inkludera renämnet, från stora röda ballonger på ‘näsan’ av fordon till blinkande ljus på hästar och hundar.

Grand Marshal för evenemanget, som sponsras av Corvallis Lions Club och Downtown Gå Ner I Vikt På En Vecka Corvallis Association, var lokal affärsman, medborgerlig ledare och filantropist Bond Starker. Förutom att leda familjevirkeverksamheten i mer än 40 år har Starker varit inblandad i Old Mill Center for Children and Families, Community Outreach, Good Samaritan Regional Medical Center och Oregon Gå Ner I Vikt Snabbt Piller State University.

Inlägg som innehöll hästar (stora, små och Clydesdale) och andra djur drog de största svaren från publiken. Och tillägget av en Goat Yoga van drev sannolikt årets utgåva av paraden till rekordområde för deltagande från getter.

Och närvaron av djuren ledde till en effektiv, väl bemannad tre skottkärra brigad av pooper scoopers.

Benton County Commissioners Anne Schuster och Annabelle Jaramillo satt på baksidan av ett län Public Works fordon festooned med ett trafik varningsskylt som blinkade ‘FOLLOW RUDOLPH.’

En smart inresa från Steel Rangers, en grupp som arbetar för att minska skräp i vildmarksområden, innehöll en Rudolph gjord av aluminiumburkar och plastflaskor. Och när en av burkarna föll till streetit hämtades omedelbart.

De 90 minuter roliga slutade med ankomsten av jultomten och fru Santa på toppen av en Corvallis Fire Department stegar lastbil, med Volkmann sedan leda nedräkning till belysningen av Benton County Courthouse och dess grunder.