Par som sätts ut av RCMP-kraschen betalas ut för alla sina utgifter

Par som sätts ut av RCMP-kraschen betalas ut för alla sina utgifter

RCMP kommer att betala levokostnaderna för ett Kamloops-par som är hemlösa efter att en polisbil bröt igenom framsidan av sitt North Shore-radhus.

Supt. Doug Anthony, RCMP: s nationella chef för civilrättsliga tvister, berättade för Daily News onsdag att han lärde sig om situationen för Wayne och Carla Sjodin för några veckor sedan och har arbetat för att lösa problemet sedan.

Sjodinerna släpptes ut ur sitt hus Gå Ner ett Kilo I Veckan 7 december efter att en RCMP SUV släppte kontrollen över isiga gator samtidigt som man körde en fullsatt förare. Lastbilen kraschade genom Sjodins ytterdörr. De var inte hemma då.

Wayne Sjodin sa att han har haft svårt att få ett åtagande från RCMP: s försäkringsbolag att hans lönekostnader skulle täckas. Gå Ner ett Kilo I Veckan Sjodinerna har Gå Ner I Vikt Snabbt bott på ett hotell de senaste veckorna.

RCMP: s försäkringsagent gick överens om att betala för varor skadade eller förstörda i olyckan, men Sjodin sa att han inte kunde komma överens om sina levnadskostnader.

Anthony sa att han pratade med Sjodin tisdag och berättade för mannen att hans utgifter kommer att ersättas. RCMP nekade aldrig att betala utgifterna, konstaterade han och tillade att allt försäkringsbolag ville ha bevisat att huset var oförlivligt.

En entreprenör som gjorde reparationerna berättade för Sjodin att han skulle stanna ute, trots att hemets ägare hade ordnat att ha ett tillfälligt kök installerat. Sjodinerna ledde till att köket var förorenat av asbest.

Anthony sa att informationen endast var delvis korrekt och huset var bara otroligt i ungefär två dagar. Oavsett förstår han varför Sjodins inte ville leva där medan reparationerna pågick. Att lägga till någon rimlig person skulle troligen ha haft samma reaktion om det var sagt att det fanns exponerad asbest i huset.

‘Han fick aldrig veta att han inte skulle få betalt dessa (levande) utgifter’, säger Anthony. ‘Med tanke på vad han fick veta kommer vi att täcka hans utgifter. Vi ska betala hans utgifter.

‘Han har gått igenom tillräckligt. Han har gjort vad någon rimlig person har gjort.’

Anthony sa att det är olyckligt att Sjodinerna har haft erfarenheten, särskilt genom semesterperioden.

‘Vi är väldigt ursäktande. Vi har fel, vi är de som sprang in i hans hus. Jag känner mig dålig för honom, speciellt ousted genom jultiden’, säger Anthony.