Pappa förstörde vid döden av son Joshua Lambert

Pappa förstörde vid döden av son Joshua Lambert

Den hjärtbrutna pappan av en begåvad ung musiker har berättat om sin förödelse vid att förlora sin ‘omtänksamma och begåvade’ son till ett dödligt partiläkemedel.

Gary Lambert pratade med KentOnlines systerpapper, Kentish Gazette, efter en inquest i döden av 22-årige Joshua Lambert Price, en av tre män hittade döda vid ett hus i Canterbury, alla offer för dödliga doser fentanyl.

vill inte att någon familj ska gå igenom vad vi har. Joshua, som var känd på Canterbury busking scenen, dog med medspelaren Max Martin efter att ha tagit fentanyl vid huset i Tudor Road, Canterbury, i augusti i augusti.

Bara fem dagar tidigare hittades deras vän James Truscott död i samma hus efter att ha tagit ämnet, som har gatunamnet China White.

Som vid inquests av Martin och Mr Truscott har en förnekare nu avslutat Joshs död. Hörelsen förra veckan fick höra hur larmet höjdes om Josh välfärd av sin flickvän Ayla Price, efter att hon blev orolig när han inte svarade på hennes meddelanden.

Hon bad en vän, Kevan Grove, ringa på sin vindsvåning i Tudor Road, där han gjorde den tragiska upptäckten.

Han fann att Lambert Price låg på ryggen på sin säng och Martin slumpade i en krympt hög på golvet.

I ett uttalande till domstolen sade han: verkade vara död. Både kände sig kall och stel och det fanns inga tecken på liv. Det var en enorm chockerande upplevelse för mig. Paramediker kallades Gå Ner I Vikt Snabbt men ingen man kunde återupplivas.

En post mortem avslöjade Josh hade tagit en dödlig nivå av fentanyl, vilken assisterande coroner James Dillon sa sannolikt skulle ha erhållits Miss Price berättade för Dillon att hon och Josh regelbundet gick till musikfestivaler tillsammans.

Blomster hyllningar till Max Martin, Gå Ner I Vikt Snabbt Piller James Truscott och Joshua Lambert Pris utanför Beaney

Hon sa tidigare att han hade tagit en mängd olika droger, inklusive ketamin, LSD, kokain, hastighet och cannabis, som hon beskrivit som partiläkemedel visste vad han kunde hantera och aldrig skulle gå över toppen, sa hon.

Men herr Lambert, en samtida danslektor av Joy Lane, Whitstable, insisterar på att hans son inte var en vanlig droganvändare.

Han finner emellertid att Josh skulle ha tagit samma ämne som dödade sin vän bara fem dagar tidigare.

don har några svar men rekreationsdroger är en utbredd fråga för samhället som är mer acceptabelt av kändisar, sa han.

‘Mitt liv kommer aldrig att vara detsamma. Jag vaknar gråter varje dag’ Gary Lambert

också ett faktum att droghandlare är skrupelfria om hur de skär ner droger och bryr sig om användarna lever sitter i fara. Herr Lambert sade om sin son: var en underbar, begåvad och omtänksam individ som älskade livet och gjorde världen till en bättre plats. Jag tror att hans popularitet var uppenbar vid sin begravning, som deltog av 150 personer.

var en fantastisk, kärleksfull son som levde för musik. Den som kom i kontakt med honom skulle Går Man Ner I Vikt garantera att han var en otrolig individ. Herr Lambert säger att han var medveten om att hans son tog tillfälligt rekreationsdroger.

inte försvara sin användning av dem men de är så utbredd jag har ingen aning om vad svaret är, sa han.

många unga, experimenterade Josh, men faktum är att de används av människor från alla håll och drivs av kändis kultur.

människor behöver idag vara otroligt medveten om den situation de lägger sig på för att ta någonting som möjligen har skurits med detta hemska drog kan sluta sina liv för ett ögonblick av högt eller roligt. Herr Lambert sade: djupt förändrat resten av mitt liv och påverkat hans bröder och systrar. Känslan av förlust är en avgrund som det inte finns någon botten till och djupet av sorg och sorg är något jag aldrig har upplevt.