pantsättning terrorist dödar 8 på lastbil attacker på Manhattan

pantsättning terrorist dödar 8 på lastbil attacker på Manhattan

Världspolitik Underhållning Skvaller Filmer TV Musik Teater Konst Korsord Underhållning Bilder Horoskop Daglig Vecko Månads Livsstil Hälsokost Viva Spel Åsikt Bilar Köparens Guide Betygsätt Nyheter Visningar Foton Gallerier Omslag Annonser Trend: GUN CONTROL Stephen Hawking East River Helikopterkrasch Nordkorea Odell Beckham Jr .

Uppdaterad: onsdag den 1 november 2017, 17:48

En lastbil som körde terrorist huggade en mil lång väg av blodbad genom lägre Manhattan och dödade åtta oskyldiga tisdagar när han plöjde hjälplösa offer på en cykelväg.

Den hyrda vita pickupen hoppade på kanten hos W. Houston med ISIS-inspirerad misstänkt Sayfullo Saipov som ritade en pärla på cyklisten som skrik fyllde Halloween-skien och blod färgade trottoaren.

‘Gud är stor!’ Uzbekistan-indianen ropade på arabiska innan en hjälte-cop pumpade en kula i buken och avslutade det dödliga angreppet på en ljus semestermiddag. 31, 2017 i en uppenbar handling av terror. Här smälter Saipov vapen efter att ha kraschat lastbilen. (Christiaan Wagener)

En anteckning som skrivits av Saipov på arabiska och upptäcktes utanför hyrafordonet förklarade att han var lojal mot ISIS-orsaken, berättade källor Daily Gå Ner I Vikt Snabbt News. De döda inkluderade turister som besöker Belgien och Argentina, sade tjänstemän.

Ett vittne beskrev Saipov 29, som hämtar två män som cyklar Citi Bikes ungefär 50 meter Gå Ner I Vikt På En Vecka från varandra på den upptagna sträckan som används av ryttare, fotgängare och joggare precis utanför Hudson River.

Polisen undersökte bland rapporter av gunfire och en Home Depot-lastbil som plågade in i cykelrittare. (James Keivom / New York Daily News)

Skrynkliga tvåhjulingar och offer med slitbana på sina kroppar lämnades i den ensamstående väckaren av ‘ensamvargen’ angriparen. Cops placerade filtar över likena som de skadade skyndades till sjukhus.

Vår stad attackerade: islamistisk terrorism återvänder New York City

Ett barn sågs sitta på en vuxen i ett halsband i lugn efter skräcken.

‘Det här var en terrorhandling’, förklarade borgmästare de Blasio vid en skarp nyhetskonferens vid polisens huvudkontor. ‘Och en särskilt fejd handling av terror, riktad mot oskyldiga civila.’

Den dödliga händelsen påminner om liknande terroristbilattacker i London, Barcelona och Berlin, som alla har begåtts under de senaste två åren. FBI har anslutit sig till NYPD för att undersöka attacken.

Förare i NYC Går Man Ner I Vikt terrorattack ID ‘d som 29 år gammal Sayfullo Saipov

Talskvinnan sa att Saipov passerade en bakgrundskontroll.

Första sidan av New York Daily News den 1 november 2017.

‘Vi är förskräckta av denna meningslösa våldshandling’, sa företaget i ett uttalande. ‘Våra hjärtan är med offren och deras familjer.

‘Jag hörde en lastbil, en bil, något som gick ner på cykelvägen’, säger vittnet Eugene Duffy, 44, som väntade på ett rött ljus för att gå över West St. ‘Det var fel.’

Manhattan lastbil rampage är senaste i globala fordon terror trenden

Många döda efter förare klipper ner fotgängare på Lower Manhattan

Off-duty-kocken tittade i misstro som föraren av den hastiga lastbilen sprang ner ett par cyklistister bakifrån och föll och krossade båda under truckens hjul.