Pantry häftklamrar du behöver för semestern

Pantry häftklamrar du behöver för semestern

‘Vi har Gå Ner I Vikt Snabbt alltid mycket mer än vad vi behöver, för att vi uppmuntrar nischer och brorson att föra pojkvänner, flickvänner och vänner eller medarbetare som kanske inte har någon annan plats att gå,’ sa hon.

Nguyen har inte en semesterrätt, hon har en hel meny. ‘Alltid en kalkon, den största jag kan hitta 30 pund plus,’ sa hon. ‘Vi måste ha 20 pund av främsta revben. Nguyen hittar vanligtvis allt hon behöver för en semesterfest på Costco eller asiatiska marknader runt om i staden. Hon rekommenderar att hemkockar fyller på följande:

Massor av smör: Ngyuen föredrar sin saltade (‘det är bara mer smakfullt’), men måste ta hänsyn till det, så hon gör inte över salt någonting. Notera, kockar!

Granulerad vitlök: Den är mindre fin än vitlökspulver, vilket gör det lättare, mindre rotigt att blanda.

Färska vitlöksklyftor: Doubling upp på vitlök? Självklart! ‘Jag använder båda eftersom granulerade vitlökskallar jämnare,’ sa Nguyen. ‘Och jag använder den färska vitlöken för att intensifiera doften och smaken.’

Gullök: Inte alla lök skapas lika. ‘Gula är billigare och vita är snyggare om de ses,’ sa Nguyen. ‘Reds är definitivt både för estetik och sötma. Och det gör skillnad för recept.’

Majsstärkelse: Nguyen förbereder sina förtjockningsmedel Gå Ner I Vikt Snabbt genom att blanda majsstärkelse med kallt vatten först för att skapa en ‘lös pasta’ och sedan långsamt temperera den med varm buljong.

Havssalt: Behöver det ens en förklaring?

Brunt Gå Ner I Vikt På En Vecka socker: Det går över yams och i glasyrer, men Ngyuen använder också denna häftklammer för sina förrätter. ‘Jag älskar att använda mörkbrunt socker eftersom det har melass som hjälper till att tenderera mina kött,’ sa hon. Leta efter det i hennes främsta revbenet.

Dessa enkla ingredienser kan användas i ‘dussintals rätter’ som nådde sitt bord på semester. ‘Vi dubblar lager för en traditionell amerikansk biljettpris, liksom alla vietnamesiska favoriter,’ sa Nguyen.

Den avvikande meningen

Många hemkockar gillar att låsa ner sina måltidsplaner tidigt. Men kocken Youness Bojji av Casablanca Creative Cuisine Wine i Rochester föredrar att låta inspirationsstrejk istället för att slita på färska ingredienser som inte kan användas genast.

‘När jag längtar efter något, ska jag köpa det rätt det andra,’ sa han. ‘På det sättet är jag fortfarande upphetsad.’

Bojji är inte en fan av att lägga grönsaker i kylaren, det är antingen ett säkert sätt att förlora socker och ‘crunch’, säger han. Han kanske inte är den person som pratar med pantryklammer, men hans semestermåltid låter gott.

‘Det viktiga är att börja med höga ingredienser’, sa han. ‘Det blir bra, slutresultatet.’

Bojjis semestermål innehåller mycket fiskfisk, musslor och musslor som inte är överraskande för en före detta seafood chef. ‘Fisk och skaldjur är en av de mest känsliga sakerna du kan äta s speciella,’ sa han. ‘Även om du bor på stranden är det en behandling.’

Bojjis andra favoriträtter inkluderar bouillabaisse, en äkta judisk skaldjurspot och saffranrisotto.

Dessert är antingen en cognac brandy bröd pudding, eller hallonbröd (som bananbröd, men tårta istället för söt).

En sak som han gör är säker på att ha till hands? En flaska vitt vin. ‘Du behöver surhet med all den tanninen,’ sa han. ‘Rött är för starkt. När du rött med fisk tar det röda vinet över smaken.’