Panthers top Jags i turnering rematch

Panthers top Jags i turnering rematch

North Pitt rullade in i Pitt County Girls Holiday Tournament och försökte försvara sin titel som champion av evenemanget.

Det tog det första steget mot den onsdagskvällen, men det var tvungen att komma över laget som det bestod i förra årets titelspel för att göra det.

Pantherna, turneringen nr 4, levererade en annan tät fysisk tävling mot nr 5 seed Farmville Central, men det var NP förmåga att få offensiva rebounds kombinerat med Jaguars fria kastkampar som drev de försvarande champsna till en Går Man Ner I Vikt 63 50 seger . i kväll.

den försvarande champs och vi kommer tillbaka hit för att försvara det mästerskapet, sa pantherens tränare William Knight. älska tävlingen, för det finns stor konkurrens under hela turneringen. Vi vet vilken typ av lag vi har efter denna turnering. Reste sig. I år var matchen lika tätt i första halvlek, men pantarna blåste Jaguarerna på offensivbrädorna efter halva tiden och klarade sig ut med FC 26 12 i matchens sista 11 minuter.

Farmville Central kunde göra lite för att sakta North Pitt vakt Nyjanique Langley, som gjorde 22 av hennes spel hög 29 i andra halvlek. Medvakt Ashanti Hines flisade 19 år för panterna, som ledde 26 23 i halvtid.

blev starkare på försvar under andra halvleken, sa Knight. Mannen till mannen såg ganska bra ibland. Vi hade några mentala störningar när vi borde ha bollen i vissa människors händer och vi lärde oss att lära känna situationen, klockan och veta situationen. nederlag slösat bort en 22 poäng insats av Farmville Central Guard Teirra Pettway, som knackade ner fem 3 pekare. Monique Erazo och Jordan Joyner lade till 11 poäng för Jags, som hade vunnit sex raka spel som kom in i turneringen.

Coach Hollis Harper-teamet blev synligt frustrerat i matchens Gå Ner I Vikt På En Vecka slutsteg när North Pitt vann andra, tredje och till och med fjärde chanserna i korgen av sina egna missar. Jaguärernas oförmåga att korralera en rebound blev förhöjd av en dyster visning på frisparken.

FC var bara 4 för 22 från linjen, ett försök som innehöll åtta raka missar vid en tidpunkt. North Pitt var 10 för 17 från linjen.

ett lag som är kompatibelt med dig, du måste rebound, Harper sagt. fick två eller tre returer av ett skott. Du kan vinna bollspel så. Vi var dåliga från frikastlinjen. Du måste sätta dessa saker tillsammans för att vinna bollspel. Rose, enkelt besting Rampants för att avancera till en semifinal sammandrabbning med North Pitt.

Falcons (10 1) släpade aldrig, poängerade 12 av matchen 14 poäng och ledde 20 6 efter kvart. JHR (1 10) gjorde aldrig mer än 10 poäng i vilket kvartal som helst och trailed av så många som 30 i andra halvleken.

Ninevah Riddick gjorde ett spel med 20 poäng, varav 12 kom i tredje kvartalet. Hon var den enda spelare som scorade i dubbla siffror för SC, som fick minst en poäng från 10 spelare. Conley 49, Washington 30

Nej. Conley fick 14 poäng från Mackena Batts och Kiara Johnson för att slå sjätte seeded Washington i ett spel av körningar.

Det var fem ledningsändringar innan vikningarna (8 2) gick på en 8 0-sträcka, sträckte sig fram till sju och gick in i halvtid. Pam Pack (6 6) var nere vid 15 i tredje kvartalet och drogs inom sex men vikingarna svarade snabbt och fortsatte med att köra 12 0 för att försegla den.

Senior Hikaru Iwata lade till 10 för DHC, vilket kommer att ta på nummer 2 Green Hope i en turnering semifinal match ikväll klockan 7:30.

Green Hope Gå Ner ett Kilo I Veckan 69, North Lenoir 28

Green Hope sparkade av turneringen genom att dirigera North Lenoir i öppningsspelet onsdag eftermiddag.

De andra utsäde Falcons (10 2) satte tonen tidigt med en 5 0-run, men nr 7-fröhökarna (4 6) svarade aggressivt och slog spelet upp 5 5. Falconsna gjorde 11 obesvarade poäng för att säkra deras bly och aldrig tittade tillbaka.

Fem fot 10 Green Hope framåt Nia Washington gjorde 31 poäng i matchen och var bara tre rebounds bort från en dubbel dubbel i första kvartalet. Sophomores Morgan Vulpis och Sammi Sever hade 10 poäng för Falcons.