Pangnirtung-boende erbjuder semestermål till de hungriga

Pangnirtung-boende erbjuder semestermål till de hungriga

Mindre lyckliga invånare i Pangnirtung kommer att ha en lättare tid att fira jul i år tack vare två invånare som ser till att ingen blir hungrig under semestern.

är alltid en svår tid för personer utan inkomst eller brist på inkomst när det gäller mat, säger Peter Kilabuk. Jag trodde jag förstod vad jag kunde göra för att hjälpa dem att njuta av jul lite mer. tidigare Nunavut-politiker, som tjänstgjorde som MLA för samhället 1999-2008, erbjuder heta luncher till alla som kan behöva det under semestern, tre dagar i veckan, vid gemenskapens centrum.

Jag har bott i Pang, jag inser att det verkligen finns några medlemmar i samhället som behöver extra hjälp under Gå Ner ett Kilo I Veckan Kristustiden, sa han. en idé som jag hade under de senaste åren jag bara trycker den genom den här tiden. heta måltider, som han tillhandahåller på egen hand, pågår i Pangirtungs communitycenter 18 december vid lunchtimme och fortsätter måndagar, onsdagar och fredagar fram till den 3 januari.

bara jag själv och jag, sa han. bättre hälften är väldigt upptagen med vår bebis. Jag erkänner jag en ganska bra kock. Jag gör mycket mat i huset, han skrattade.

erbjuder varma luncher. De kan innehålla soppa, gryta och lite mat på landet, sa han.

medveten om individer som behöver hjälp och vissa familjer. Den är öppen för alla de människor som kanske inte har tillräckligt med att äta, eller har inte mat att äta under julhelgen. En annan del av samhället noterade Mona Dialla också att alltför många invånare som inte har tillräckligt med att äta, och är korta på inkomst, tycktes lämnas utan några alternativ.

Till skillnad från andra år tog ingen upp orsaken att köra en mathämning för semestern så hon bestämde sig för att ta upp utmaningen.

vanligtvis en varje år, och det skulle ha varit synd om det inte fanns ett i år, sade Dialla.

Efter att ha ställt frågan till samhället online via Facebook, fick ett förslag att starta en gnidning till henne. Hon började en självhäftning med hjälp av vänner och familj.

så nära julen, och vi hoppas bara att vi kan hjälpa så Går Man Ner I Vikt många familjer som vi kan, sa hon.

Dialla sade att hon känner till flera invånare på inkomstbidrag genom sitt arbete för territorium.

På sin egen tid, utanför jobbet, hoppas hon hjälpa så många av dem som möjligt senast 23 december med donationer av mat som köpts från små insamlingshändelser.

är vår första prioritet, sade hon och tillade att hennes gruppmål är att nå så många inkomstassistentklienter som möjligt.

Hittills har hennes grupp höjt $ 1400, trots en försäljningsinvesterare den 17 december. Dialla hoppas att höja minst lika mycket i en andra fundraiser på helgen den 21 december.

Gemenskapens positiva svar var snabbt, sa hon. varit många människor som kontaktade mig och ville hjälpa till med fundraisersna, sade hon.

Kilabuk var ännu mer överväldigad av stödmedlemmarnas medlemmar visade, från och med ett meddelande han skrev online.

Mina första sex timmarna eller så, jag hade över 100 gillar på Facebook, sa han och mindrade ett inlägg han gjorde den 15 december och meddelade sitt erbjudande. Support var dock mer än virtuellt.

hade Gå Ner ett Kilo I Veckan ett par mycket generösa människor gör donationer till programmet, sa han. fortsätter att vara en överväldigande upplevelse. nu är en hemvistad far som driver sitt eget outfitting-företag på sommaren, sade att han snabbt hittade extra händer för att hjälpa till att hantera timmars långa måltider, från och med dag 1, 18 december.