Palm Springs-cyklisten Blake Holiday ökar medvetenheten om klimatförändringen

Palm Springs-cyklisten Blake Holiday ökar medvetenheten om klimatförändringen

‘När jag var 6 lärde min pappa mig hur man cyklar på vår yttergård. Jag minns ganska tydligt känslan av att rida över den här gården efter att min pappa släppte och hörde vinden i öronen och upplevde den känslan av att vara fri . Sedan gick jag rakt in i en tornig buske och sköt mig ganska illa. Men jag var knuten och här är jag 40 år senare, fortfarande kär i att cykla. ‘

Utan nu rider han för en sak och hjälper tusentals andra att göra detsamma. I september 2008 organiserade de tre vad de trodde skulle vara en engångshändelse och hade cirka 100 personer att registrera sig för att rida och fundraise till förmån för Går Man Ner I Vikt klimatrelaterade organisationer något som ingen annan gjorde då. Jag ringde min mamma för att låta henne veta att vi gjorde det bra, säger Holiday. ‘Det var en så kraftfull upplevelse att träffa så många fantastiska människor som verkligen bryr sig om den här frågan att jag bröt i tårar som pratade med henne. Jag visste rätt då jag hade funnit något speciellt att vara en del av.’ Vid nästa år hjälper han dig att sätta ihop en ideell IRS-applikation som cementerade Climate Ride s plats som en riktig organisation. Sedan dess har de lagt till fler turer varje år och kör 10 evenemang 2018.

Climate Ride s uppdrag är dubbelt: att samla in pengar för organisationer som arbetar med hållbarhet och aktiv transport och att inspirera de personer som deltar i sina händelser att vidta åtgärder i sina lokalsamhällen. Organisationen har ett fysiskt kontor i Missoula, Mont. och totalt sex anställda Holiday är en av tre som arbetar hemifrån. Han flyttade till Palm Springs för drygt 10 år sedan och bor i Demuth Park.

‘Jag kom hit [från Santa Cruz] för att besöka en vän och hamnade aldrig,’ säger han. ‘Jag älskar absolut Palm Springs. De människor som bor här, de lokala restaurangerna och barerna, de många välgörenhetshändelserna som hänt här har verkligen tagit min fantasi. Men det mesta av min tid spenderas på vägen att utforska nya händelser, guida våra turer och vandringar, och jag är också ledande på att organisera vår möte och hälsa på att rekrytera händelser över hela landet. ‘

Blake Holiday pumpas till en klimattur i augusti på Island. (Foto: Inlagd)

Holiday noterar att Climate Gå Ner I Vikt På En Vecka Ride är unik eftersom det tillåter deltagare att välja mottagare av sina insamlingar från en lista över mer än 150 organisationer som arbetar med hållbarhet, aktiv transport, klimatfrågor, förnybar energi, bevarande och hälsa. ‘Den här orsaken till orsaker resonerar verkligen med människor eftersom de är alla relaterade’, säger Holiday. ‘Omkring 40 procent av vårt bidragsprogram går till aktiva transportorganisationer som cykelkoalitioner, och cirka 60 procent går till hållbarhet och klimatrelaterade projekt.’

National Parks Conservation Association är en organisation som ‘har gynnats av Climate Ride s stöd och inte bara i monetära termer. ‘Rider och vandringar gör det möjligt för oss att ansluta till helt nya publikgrupper, olika och engagerade människor från Gå Ner I Vikt Snabbt Piller hela landet som ofta hamnar i vårt uppdrag att skydda nationalparker’, säger Mark Wenzler, föreningens vice vd för bevarandeprogram. ‘Och bidragen tillåter oss att göra ännu mer för att kämpa för ren luft och ett hälsosamt klimat för nationalparkerna.’

‘Vi började precis förgrena sig till internationella destinationer för att få människor att se förstahands effekterna av klimatförändringar runt om i världen’, säger Holiday. ‘Vi körde en otrolig nio dagsutflykt i Vietnam och Kambodja förra året som lyfte fram utmaningarna i Mekong-deltaet och i slutet av augusti. Vi organiserade en fantastisk cykeltur på Island. I 2018 erbjuder vi resor i Nova Scotia och Bhutan. ‘(Deltagarnas insamlingsminimum varierar för varje händelse och sträcker sig från $ 2.000 till $ 4.500.)

Och organisationens syfte verkar ännu mer relevant vid en tidpunkt då debatten om huruvida klimatförändringen är jämn verklig fortsätter att virvla runt dagens politiska miljö. ‘Jag har lyssnat på otaliga samtal under våra händelser’, säger Holiday. Alla säger samma sak: Klimatförändringarna är den största utmaningen för mänskligheten. Jag tror att det kommer att ta en grund för allmän vilja att möta dessa utmaningar , men efter att ha träffat mer än 2000 ryttare och vandrare på våra resor under de senaste 10 åren är jag övertygad om att det finns tillräckligt många otroliga människor där ute för att vända tidvattnet, så att säga. ‘

‘Jag har alltid sagt att mitt uppdrag i livet är att skapa samhälle, och det är därför jag älskar aktiv resa, säger Holiday. ‘Det är en sådan känsla av spänning när en resa utspelar dag för dag. Varje tur eller vandring blir en unik historia och alla deltagare blir karaktärer i den berättelsen, som varje spelar sin roll. De själva är hjältarna som arbetar genom sina rädslor och ånger, gör det över den stora kullen och rider ut sina hjärtan i tjänst av den största orsaken som står inför vår planet. Det är det som driver mig att skapa dessa erfarenheter för våra gäster [och] sätter scenen så att de har en chans att vara större än de tror att de är. Jag älskar att hjälpa dem att lysa. ‘.