Palestinier dekorerar Israels lagförändring vilket gör det svårare att avstå från kontrollen över Je

Palestinier dekorerar Israels lagförändring vilket gör det svårare att avstå från kontrollen över Jerusalem

Israels parlament har gått igenom ett ändringsförslag som skulle göra det svårare för den att cede kontrollen över delar av Jerusalem i någon fredshandling med palestinierna, som fördömde flytten som att undergräva någon chans att återuppliva förhandlingar om statlighet.

Viktiga punkter: Lagstiftningen ökar antalet röster som krävs för att överlämna en del av staden till ‘en utländsk part’. Ändringsförslaget sponsrades av högra judiska hempartiet. Palestinska talesman sade att ändringsförslaget är ‘krigsdeklaration’

Lagstiftningen, sponsrad av den högra högra judiska hemförbundsfesten, höjer till 80 från 61 det antal röster som krävs i 120 sittplatsen Knesset för att godkänna eventuella förslag att överlämna en del av staden till ‘en utländsk part’.

Förra månaden gjorde USA: s president Donald Trump vrede över palestinierna, Mellanösterns ledare och världsbefogenheter genom att erkänna Jerusalem som Israels huvudstad.

Som hemma för stora muslimska, judiska och kristna heliga platser är Jerusalem status en av de mest känsliga Gå Ner I Vikt Snabbt Gå Ner I Vikt På En Vecka frågorna i den decennierna israeliska palestinska konflikten.

Mr Trumps beslut den 6 december utlöste regionala protester och uppmanade palestinierna att utesluta Gå Ner I Vikt På En Vecka Washington som en fredsmäklare i alla framtida samtal.

Nabil Abu Rdainah, en talesman för den palestinska presidenten Mahmoud Abbas, beskrev Trumps politiska skift på Jerusalem och ändringen av ändringen som ‘en krigsdeklaration mot det palestinska folket’.

‘Omröstningen visar tydligt att den israeliska sidan officiellt har förklarat ett slut på den så kallade politiska processen’, sa Abu Rdainah, med hänvisning till amerikanska sponsrade samtal om palestinska statehood som kollapsade 2014.

Ändring passerar 64 röster till 52Israel fångade öst Jerusalem i 1967 Mellanöstern kriget och bifogade det i ett drag som inte erkändes internationellt.

Det står att hela staden är dess ‘eviga och odelbara’ huvudstad.

Palestinier försöker göra östra Jerusalem till huvudstaden i ett land de försöker etablera på den ockuperade Västbanken och i Gazaremsan.

Ändringen, länge i lagstiftningsrörledningen, godkändes med 64 lagstiftare som röstade för och 52 emot.

Oppositionshuvudet Isaac Herzog sa att det judiska hemmet ledde Israel ‘mot en fruktansvärd katastrof’.

Judiska hemleder Naftali Bennett sa att omröstningen visade att Israel skulle hålla kontroll över hela Jerusalem för alltid.

‘Det kommer inte att bli några politiska skulduggery som gör att vår kapital kan riva ihop’, säger Bennett på Twitter.

Ett bud på att återuppliva israeliska palestinska förhandlingar ledda av presidentens rådgivare och svärson, Jared Kushner, har hittills inte visat några framsteg.

På söndags uppmanade Netanyahus Likudparti enhälligt lagstiftare i en icke-bindande resolution att effektivt bifoga israeliska bosättningar byggda på Västbanken.