Paketresa eller inte semesterpaket

Paketresa eller inte semesterpaket

Paketresa eller inte semesterpaket?

Så, du har gjort det, du har din cocktail i handen, havet lappar till fötterna. Du är på semester, så du kan nu slappna av. Kan du inte? Tja, kanske inte som med några företag kan du fortfarande bli offer för vissa knep.

Trick Number One: Vad händer om det hotell du bokade inte är det du faktiskt får? Darren Swales som bokade detta trestjärniga hotell i Prag genom ett företag som heter Travel Republic.

Han berättade för oss att ‘När vi kom dit var hotellet fullbokad receptionisten berättade att alla rum hade bokats och vi skulle behöva flyttas till ett annat hotell.

Det var i en ganska nedgången del av Prags stad själv och det var klart ett vandrarhem. När vi kom fram i rummet var det absolut äckligt. ‘

Travel Republic bokade Darren och hans parti till ett annat hotell, men Darren var tvungen att betala för de första nätterna ‘boende själv’. De misslyckades med att kompensera honom för 200 han var kvar ur fickan.

Trick nummer två: vem vänder du till om hotellet är tillgängligt men det är inget som det var lovat? Jamie Berry bokat med en annan online resa Aaent.

Han berättade för oss: ‘Jag betalade sextonhundra pund för en semester till Teneriffa, sju nätter, fyra stjärnor all inclusive. Några små saker med hotellets badrockar vid ankomsten, en trevlig jacuzzi att koppla av i fyra stjärniga lyx. När jag kom fram där hotellet var verkligen inte det fyra-stjärniga hotellet som vi trodde vi ‘betalade för.’

Agenten erbjöd Jamie alternativt boende, men som han skulle tillbringa en natt på hotellet innan de kunde flytta honom valde han att flyga hem. Han måste sedan kämpa med både hotellet och online resebyrån för att äntligen få tillbaka 615 för sin 1.619 semester.

Trick Number Three: Var står du om hotellet faktiskt är en byggarbetsplats? Chris Evans och hans fru bokade med Travel Republic. De berättade för oss: ‘Det var bara en mardröm. Poolen var i disarray, det hade stora byggnadsarbeten runt det. Rummet var dåligt. Vi betalade för fyra sängar och fick tre så vi var tvungna att göra en säng på golvet . Badet, det fanns rost runt plugholen. ‘

Travel Republic misslyckades dock att kompensera Chris och hans familj för något av störningarna.

Du borde inte behöva oroa dig för att paketresor är skyddade av reglerna ‘Paketreset Regulations’, det är roligt nog. Gå Ner I Vikt Snabbt Det innebär att du enligt lag har rätt att förvänta dig den semester du bokade och betalade för. Och om du har problem medan du ‘ återigen kan du ha ett krav mot researrangören för ersättning baserat på det totala värdet av din paketresa.

Inte glömma thoughTrick nummer fyra: online resebyråer som ser ut som de erbjuder paketresor men i verkligheten de inte. Ja, de kan inkludera flyg, boende och överföringar, och även med ATOL och ABTA-skydd, men var medvetna. kan erbjuda bra värde, se till att du läser litet tryck. Eftersom ombudet säljer dig separata avtal för varje del av din semester en med flygbolaget och ett med hotellet betyder det att du kanske inte har samma försäkringsnivå om något går fel.

Du kan inte vara säker på att hotellet har blivit utcheckat av företaget på förhand. Och om en semester ändras eller avbokas av företaget i sista minuten kanske du inte kan dra sig ur hela semestern utan straff.

Så hur överlever ett online resebyrå dig att köpa vad du kanske tycker är en semesterpaket men utan det skydd som en semesterpaket ger?

Tja, om du vill skapa ditt eget online resebyrå kan du lägga upp bilder på lyckliga semestern, använd ordet ‘all inclusive’, ‘beach holiday’ eller ‘great value holidays’. Du kan till och med göra det sätt du säljer ditt semesterljud bättre än en semesterpaket ‘Vi’ är ett online resebyrå, vilket innebär att vi inte säljer paketresor. Vad vi gör istället låter dig bygga din egen semester genom att ge dig tillgång till många olika leverantörer som erbjuder flyg, hotell och transfer, vilket sparar pengar ‘. Allt du behöver göra är att lägga till en liten ansvarsfriskrivning som säger ‘vi fungerar bara som en sökmotor och varje produkt du bokar hos oss har ett separat pris och så skapar ett separat kontrakt’.

Vi tackar för att vi påpekar att Swales och Evans båda båda fortfarande är missnöjda när det gäller deras hotellvistelser.

När Swales ‘ursprungliga hotell, utan förvarning, inte kunde rymma sin fest och tillhandahöll ett alternativ som inte var acceptabelt för honom, ordnade vi en vistelse på ett annat hotell som Swales bekräftat var acceptabelt. Tyvärr, eftersom detaljerna inte kunde vara bekräftat med det nya hotellet i tid för den kvällen betalade herr Swales kostnaden för den första natten boende direkt till hotellet. Efter att ha kommit tillbaka till hotellet när han kom tillbaka, fick han Swales återbetalas kostnaden för ett nätters boende och erbjöd sig en rabattkupong för Travel Republic. För att be om ursäkt för förseningen med att ordna denna återbetalning kommer vi dessutom att kompensera honom med en check på 100 .

Mr Evans kontaktade oss när han kom tillbaka från sin vistelse på Gran Canaria för att klaga på standarden på hans boende. Hotellet i fråga Går Man Ner I Vikt är välskött av gäster i oberoende recensioner (inklusive betyg av 8,4 och 8,7 av 10 av de övriga Travel Republic-gästerna som bor samtidigt som Mr Evans) men vi inser att hans erfarenhet på hotellet var oacceptabel. Som sådan kommer vi att ordna en återbetalning för hela kostnaden för hans semester.

Travel Republic champions värde, val och flexibilitet och säljer inte, organiserar eller ordnar paketresor. Detta klargörs Gå Ner ett Kilo I Veckan för kunden vid bokning, antingen via webbplatsen eller på telefon. Genomskinlighet är en hörnsten i Travel Republic-tjänsten och vår webbplats har över 600 000 äkta hotellreserveringar. Och på oberoende granskningswebbplats Review Center har Travel Republic rekommenderats av 94,6% av konsumenterna, från över 19 000 recensioner, vilket jämför sig positivt med andra resebolag som Thomson, vilket har rekommenderats med 27,3% och Thomas Cook, rekommenderat med 17,9% . BBC är inte ansvarig för innehållet på externa webbplatser. Läs om vårt förhållningssätt till extern länkning.