Packers Ice Bowl seger lärde mig en lektion som fastnade och fördjupades

Packers Ice Bowl seger lärde mig en lektion som fastnade och fördjupades

Green Bay Packers tränare Vince Lombardi, vänster och defensiv koordinator Phil Bengtson klocka från sidelinjen under Packers 21 17 segern över Dallas Cowboys i NFL Championship-spelet på Lambeau Field den 31 december 1967 i detta foto från Green Bay Press Gazette. (Foto: USA TODAY NETWORK Wisconsin filfoto) COLBY Det var förmodligen 1973 eller så när mina klasskamrater och jag var rousted från våra klassrum i Colby Lower Elementary School och körde en halv mil till gymnasiet för att titta på en film.

Vi var herdade i Colby High Schools teater, som verkade som Carnegie Hall till mina unga ögon. Mitt huvud svängde när platsen började fylla upp med chattering barn och luften i rummet blev brant med förväntan och lukt av våtull.

Jag var ungefär 7 år gammal eller så, och mina minnen av dagen är suddiga av tid och sentimentalitet. Så även om jag vill säga att saker utvecklas exakt som jag relaterar här, är chansen att de inte gjorde det.

Jag vet Gå Ner ett Kilo I Veckan att jag var förvirrad när filmen startade och det handlade om ett fotbollsmatch som heter Ice Bowl. Och för nästa timme eller så tittade jag på ångkokning, hålande fotbollsspelare spelar ett spel i noll temperaturer på en plats som heter Lambeau Field.

Jag antar nu att det här var den berömda NFL Films dokumentären om det legendariska spelet där Green Bay Packers kantade Dallas Cowboys 21 17 den 31 december 1967. Jag kan inte vara säker. Jag har bara dessa snippor av minnen som Instagram Videor: Bollen spinner genom luften, den djupa rösten, andningsskottet kommer ut ur hjälmar som rökstrålar från ett lokomotiv.

RELATERAT: Packers mottagare: Ice Bowls temps var ‘stor chock’

RELATERAT: 50 år senare har isbunken lämnat ett outplånligt märke

RELATERADE: Ice Bowl Packers återvänder till Lambeau

Jag var förvirrad av filmen då jag inte förstod någonting om fotboll. Min mamma och pappa var en del av de 0,001 procenten av människor som bor i Wisconsin som inte bryr sig om Packers och aldrig tittat på ett spel. (Denna statistik är uppbyggd. Det verkliga talet är förmodligen mycket lägre.) Mina klasskamrater skulle senare lära mig om nedgångar, blockering och passering, men på skärmen den dagen såg det bara ut som en massa killar kraschar in i varandra.

Trots min allmänna okunnighet och befuddning minns jag att jag är fascinerad av isskålen själv och filmens skildring av spelet. Det verkade bara så overkligt, att de här killarna gick ut och grundade varandra när det var 13 under noll . Jag älskade att lära mig att Dallas Cowboys måste flisas ut ur sina motellrum eftersom kondens som samlades vid sina dörrar frös i is.

Men mest av allt, jag kommer bara ihåg att Green Bay Packers helt enkelt inte relenterade. Vinter eller ingen vinter, de gav allt, och de segrade. Jag blev tvingad till matningen av Green Bay Packers i Vince Lombardi-tiden och jag åt det. Senare minns jag att mina lärare pratade om ‘Lombardi-tiden’, tanken att du inte var sen, om du inte var 10 minuter tidigt för ett möte som tränaren ringde.

Jag väckte också uppfattningen att Wisconsin fans var en del av denna seger. De visade sig i krånglar i sina orange orange masker och jublade sitt lag på seger. Visst var det kallt, men riktiga Wisconsinites är starka och motståndskraftiga och klagar inte på det. De fortsätter bara att vinna.

Alla var tuffa, förutom cowboysna. De whined och klagade över att få lite kyla. Och de förlorade.

(Det var inte förrän år senare att jag tittade på berättelsen från ett annat perspektiv. Jag menar, wow, var oddsen staplade mot Dallas, och de killar tog det till randen. Och de kan ha blivit rånade av en seger för bristen på ett off-sidesamtal.)

Så långt jag kan komma ihåg, diskuterade vi aldrig isbunksfilmen före eller efter det visades. Ingen lärare eller rektor talade om det. Så jag kan inte vara säker på att det någonsin var en pedagogisk avsikt, förutom att cementera en form av Packers mania i unga sinnen och att ta en paus runt semestern.

När det gäller att titta på isbunken vid 7 års ålder hjälpte vi med att utveckla en slags livsfilosofi som har hävdat att jag otvivelaktigt strider mot de metaforiska vinterstormen som kommer till Går Man Ner I Vikt oss alla.

När jag har blivit äldre, kommer jag att förstå att filmen om Ice Bowl-spelet var i grunden en form av enkel hype som främjar tanken att bra gammaldags hårt arbete och uthållighet kommer att löna sig i slutändan. Jag vet att det inte alltid är sant (fråga bara cowboysna), precis som jag vet att Wisconsin-vintrar verkligen inte gör oss Gå Ner ett Kilo I Veckan hårdare eller bättre eller smartare.

Men samtidigt tror jag också att isbuntsmythologin kan erbjuda en djupare sanning om livet om du bryr dig om att acceptera den.

Vindar kommer att blåsa, snö kommer att falla och temperaturerna kommer att falla. Fältet blir svårt betong och du kommer att bli knuffad till marken och det kommer att skada dig som helvete. Men du kan gå upp igen. Du kan lägga huvudet och köra framåt.