P-piller

P-piller

Tyvärr är vissa av dem mer troliga än andra att orsaka biverkningar (som koagulering). Det är viktigt att du går på en piller som har liten risk att orsaka negativa effekter. Var inte på ett märke av piller om inte läkaren försäkrar dig om att det är ‘låg risk’.

ANNONSERA HÄRIGEN LÄSNING NEDAN

För närvarande är det otroligt över 40 varumärken av Pill i Storbritannien. Många av dem är på marknaden av rent kommersiella skäl snarare än för din hälsa. Vissa av dem kunde definitivt inte beskrivas som ‘låg risk’. Var så försiktig.

Hur fungerar det? Pillen fungerar genom att stoppa din kropp från ägglossning (dvs. frigöra en ägg eller ägg) varje månad. Med de flesta märken av piller tar du det i tre veckor och har sedan en veckas paus. Under veckan måste du ha en period och dessa ‘piller perioder’ tenderar att vara mycket ljusare och kortare, och vanligtvis smärtfri. Det är därför för ett stort antal kvinnor, har pillret säkerställt att ‘förbannelsen’ inte längre är en ‘förbannelse’.

Nackdelar med pilletten har också sina nackdelar, särskilt en tendens att orsaka koagulering (trombos) hos ett litet antal kvinnor. En särskild grupp av piller (kallad ‘tredje generationens piller’) är kopplad till en ganska högre frekvens av trombos än andra typer. Tyvärr är många kvinnor fortfarande kvar på dem.

Är p-piller säkert? Även om det nu har gått över 60 år sedan det användes första gången (i Puerto Rico 1956) finns det fortfarande enstaka ‘Pill scares’ när tidningar påpekar farorna med piller och särskilt risken för dödlig trombos. Det faktum att det fortfarande är så oerhört populärt (med över tre miljoner användare i Förenade kungariket) visar dock att för stora antalet kvinnor är de små riskerna uppvägda av fördelarna.

Lyckligtvis har de senaste nyheterna om Pillsäkerhet mest varit bra. Till exempel, 2010, utarbetade Kungliga högskolan för allmänläkare en viktig rapport som avslöjade Pill-användare har en 12 procent minskning av risken för att utveckla cancer. Forskarna studerade 46 000 kvinnor över 40 år och fann att de som hade tagit pillen var mindre benägna att dö av cancer, hjärtsjukdom eller stroke. Rapporten fann också att bröstcancerfrekvensen är densamma hos kvinnor som har använt pillen och de som har ‘t’. Det här konstaterandet om det bekräftas går något emot minskande tidigare rädslor om piller och bröstcancer.

Din Gå Ner I Vikt Snabbt första kontroll upp När du vill börja på pillen ska du se en läkare (eller familjeplaneringssjuksköterska) och ha en kort kontroll. Det här är delvis för att se om du har några riskfaktorer speciellt rökning som skulle göra dig mer ansvarig för djup venetrombos (DVT), hjärtinfarkt eller stroke. Du kommer att ta ditt blodtryck på grund av det faktum att en upphöjd BP är en riskfaktor för trombos.

En annan viktig faktor som läkaren kommer att leta efter är fetma. Att vara överviktig ökar också chanserna för trombos. Vid ditt första besök, helt och hållet förutom att bedöma riskfaktorerna, bör hälsovården förklara för dig exakt hur du Gå Ner I Vikt Snabbt Piller tar pillen och kan svara på eventuella frågor du har. Din läkare ska också fråga om historia av koagulering bland dina släktingar. Du ser, vissa kvinnor ärver en familjens tendens till trombos (se nedan). Förresten tror vissa människor att du behöver ha en vaginal undersökning innan du går på pillen. Det har inte varit fallet i många år. Men om du har nått ‘kvalificerad’ ålder för smear test, är det en bra idé att ha en.

Hur effektiv är den vanliga pillen? Det är mycket effektivt, varför så många miljoner kvinnor är beroende av det.

Om du tar det exakt som föreskrivet, är dess effektivitet sannolikt att vara ganska nära 100 procent.

Sätt det på ett annat sätt: Låt oss säga att 100 kvinnor använder pillen i ett år och att alla aldrig glömmer att ta en tablett. Det är troligt att inte en enda av dem blir gravid.

I kontrast, om de alla alla lita på kondomen istället, skulle antagligen ungefär två till fem av dem bli gravid. Och om de inte använde något preventivmedel alls, kanske 20 till 40 av dem skulle bli gravida!

Så pillret handlar bara om den mest effektiva preventivmetoden, förutom sterilisering och vasektomi.

Hur tar du pillan? I Storbritannien rekommenderas kvinnor för det mesta att starta sin allra första pack av pillen på den första dagen av en period. På det sättet skyddas de omedelbart mot graviditet. Andra länder har lite annorlunda startregimer.

I Storbritannien ges du vanligen ett förpackning som innehåller 21 piller och du tar en varje dag i tre veckor. I slutet av de tre veckorna bryter du i en vecka. Under de sju dagarna får du din period.

Om du vill kan du ta sju ‘dummy’ -tabletter under veckans paus. Varumärken som har sju tablettdroppar kallas varje dag (ED).

Stoppning av pillan i slutet av 21-dagarspacken kommer under din period.

Efter veckans rast börjar du på ditt nästa paket. Så det är ‘tre veckor och en vecka’ hela året.

Om du vill kan du ställa in din mobiltelefon så att den piper på samma gång varje dag för att påminna dig om att ta din piller.

Obs! När det gäller flera nyligen marknadsförda märken av Pill har tillverkarna beslutat att deras förpackningar innehåller 24 eller 26 aktiva tabletter istället för den traditionella 21. Låt inte detta förvirra dig.

Vad är de goda punkterna om pillen? Pillen gör vanligtvis perioder kortare och lättare. På grund av detta är du mindre sannolikt att bli anemisk. Om du har akne, ska Gå Ner ett Kilo I Veckan pillan vanligtvis förbättra det men inte alltid.

Pillen är användbar om du vill fördröja att ha en period för ett speciellt tillfälle, till exempel en semester. Genom att ta två paket tillbaka och tillbaka utan en veckas paus kan du undvika att ha din period på en obekväm tid.

ANNONSERA HÄRIGEN LÄSNING NEDAN

Dessutom minskar dina chanser att få vissa cancerformer, även om det ökar risken för andra.

Men kan det inte ge dig många biverkningar när du börjar? Ja. Under de första packningarna i pillen får många kvinnor mindre, biverkande biverkningar som:

Vad sägs om allvarliga biverkningar? Det finns ingen tvekan om att pillen ibland kan orsaka allvarliga problem som: