Holiday whining bringar ögonrullar

Holiday whining bringar ögonrullar

Kära Amy: Som helgdagens tillvägagångssätt står jag än en gång inför frågan om huruvida min vuxna syster bara är en glänsare med vilken vi bara måste sympatisera eller om vi verkligen står inför ett problem som vår familj måste lösa.

Min syster är en lätt sovande och vaknar närhelst någon rör sig eller gör annat ljud. Tyvärr konstaterar många av oss att vi behöver göra en badresa under natten, och en av mina andra systrar är en högt snorer.

Under semestern börjar varje morgon med den lätta sovande systeren att säga, ‘Jag’ är så ledsen för att jag inte kunde sova igen. ‘ Detta trots att vi alla växte upp i ett litet litet hus där båda våra föräldrar var underbara snorrar. Syster vars snarkning hon klagar över (inte jag) Gå Ner I Vikt Snabbt Piller är inte så hög som våra folk.

Systern som snarkar kan inte ha råd med att få ett hotellrum. Systern som saknar sömn på grund av detta har råd med ett hotell, men vann inte att gå till en hon vill inte missa kamratskapet.

Mig? Jag sover genom allt och jag önskar bara att jag kunde sova genom whining. Jag tycker det här är väldigt irriterande och börjar många av mina semesterdagar rulla ögonen. Denna gest är definitivt inte uppskattad.

Måste jag samla upp mer sympati för Gå Ner ett Kilo I Veckan den stackars lätta sovaren? Återstående syster

KRAV: Jag ger Gå Ner I Vikt Snabbt Piller dig en furtiv ögonrulle varje morgon under frukosten så länge du också inser hur lycklig du är att få en god natts sömn (jag har inte haft en av dem på länge).

Du borde svara på din sömnlösa syster sjuka genom att säga, ‘Åh, det låter hemskt. Jag hoppas att du är OK. (Med denna typ av bekräftelse är det ofta en klagarbehov.)

Skryta inte över hur många zus du fångade igår kväll eller erbjuda sina sömnlöshetskurer och förslag. Fråga din syster om hon är säker på att hon inte vill flytta till ett hotell.

Och du vilar väl braggart, pitch in och vara till hjälp på morgonen. Eftersom den potten med morgonkaffe inte kommer att göra sig själv.

Dear Amy: Min tidigare man (av 28 års äktenskap) dog för 11 månader sedan. På hans begäran hänvisade mina vuxna barn och barnbarn alltid till sin nya fru som ‘mormor’.

Jag har alltid känt mig sårad och förråd av det, speciellt sedan hans andra äktenskap var en kvinna med vilken han haft en affär i många år under vårt äktenskap.

Nu när han är avliden känner jag mig av respekt för mina känslor att de inte borde fortsätta att hänvisa till henne som ‘farmor’ men kanske av en annan form av adress som ‘Nana’. Vad rekommenderar du? Verklig mormor

DEAR REAL: Du säger inte hur gammal dessa barnbarn är. Du verkar inte föreställa dig att deras känslor också bör beaktas. De borde.

Du kan prata med dina vuxna barn och uttrycka din egen sanning om detta. De kan avslöja att detta var en besvärlighet som deras fader ålägger dem. Men var förberedd för att de ska uttrycka sin egen komfort för saker som de är. De har rätt att göra vad de vill göra, oavsett din åsikt.

Om dina barnbarn inte kallar dig ‘mormor’ och du skulle vilja ha dem, kan du fråga det här. Om de kallar dig ‘mormor’, kom ihåg att många familjer har minst två mormor i sina liv, och att detta smeknamn inte nödvändigtvis är en ära för att innehas av endast en person.

Kära Amy: På vegna av unga homosexuella män och kvinnor överallt, acceptera min varmaste tacksamhet för era reflektioner mot ‘Feeling Betrayed.’ Som en ung homosexuell man som också avvisades av mina föräldrar tror jag att om jag hade män och kvinnor i din kaliber i mitt hörn när jag växte upp, skulle jag ha haft en bättre barndom. Tack! Clifton

DEAR CLIFTON: Utgången av svaret på denna fråga berättar för mig att detta är en situation som är beklagligt bekant för många homosexuella personer. Tack alla för dina positiva kommentarer.