Holiday turneringsspel ger områdeslag ett steg

Holiday turneringsspel ger områdeslag ett steg

West Alabama High School basketbollsprogram fortsatte upptagen under vintersemesterna genom att delta i en rad olika turneringsturneringar.

Händelserna gav teamen en chans att tävla mot motståndare som de inte skulle se annars och tillåta Viktminskning Tabletter mindre klassificeringar att spela större program.

gillar att spela hård konkurrens som Tuscaloosa County för att förbereda oss för upp och kommande områdesspel, sa Class 4A Greensboro tränare Barry Williams efter sin löpare att sluta till klass 7A TCHS i Wildcat Classic-mästerskapsspelet på Gå Ner I Vikt Snabbt Piller onsdagskvällen.

Hillcrest Girls Team tävlade i BallNPrep Invitational på Thompson förra veckan. Patriots coach Steven Sims sa att två av lagen som han mötte i 2016 BallNPrep avancerade till Final Four, inklusive Class 5A Charles Henderson och Southwest Dekalb, Georgia. Hillcrest gjorde också sitt första Final Four-utseende på två decennier.

vi spelade en tävling som vi normalt inte skulle se, sa Sims. vi kunde spela ett lag ur Duluth, Georgia som hade en 6 3 spelare och bra vaktar, så det handlade om att få spela lag som du normalt inte skulle spela där du är. Turneringar fungerar också som måttpinne för att mäta var lag är halvvägs genom säsongen. Det är dags att omfokusera och utvärdera innan de återvänder till områdets konkurrens och den förestående postsäsongen. White Holiday Tournament den 27 december.

Sumter Central boys team reste till Fort Walton Beach, Fla., För att tävla i Northwest Florida Shootout mot rankade program från flera stater. Coach Jazmin Mitchell sa att resan som var förberedd för Jaguar för område och region spelade och testade dem mot högt rekryterade, av statliga motståndare.

Utöver konkurrensnivån utnyttjar många program semestern möjlighet till lagbindning. De senaste sex åren har American Christian Academy-pojkarna tävlat i Albertville Civitans Viktminskning Tabletter Christmas Classic och förvandlat upplevelsen till ett lagtrapp.

Patrioterna bor i ett hyreshus vid sjön Guntersville. Förutom turneringen, som innehöll två tävlingar mot statligt rankade motståndare i år, bygger de kamratskap genom att delta i aktiviteter som att titta på spelfilm och filmer eller spela kort och videospel.