Holiday turneringshistorier

Holiday turneringshistorier

DANVILLE En femte platsfinal på en statsberömd turnering skulle troligen bara lösa sig fint med en uppsjö av prep hoops-lag. Tänk inte Schlarman-tjejens basketlag i den gruppen.

Hilltoppersna slog upp mot Bloomington Central Catholic i fjol på State Farm Holiday Classic, vilket slutar någon chans att de tävlar om småskolans krona. Schlarman-tränaren Keith Peoples sa att hans 11 0-lagort inte var glömt.

‘Vi kämpade förra året i vårt andra spel, så vi har lite av ett chip på vår axel som går in Gå Ner ett Kilo I Veckan i den här turneringen,’ sade folk. Onsdag mot LeRoy, genom att delta i Galesburg turneringen tidigare i år. Schlarman kom bort med en 5 0-rekord och turneringstiteln mot klass 3A och 4A-fiender.

‘De har en visionskort i vårt förvaringsrum,’ sade folk, ‘och en del av vår vision är att vinna mästerskap.’

För att göra det i veckan i Normal och Bloomington måste Hilltoppers spela upp sina 2-frö och förbereda sig för eventuella anfall med BCC och toppfröna Annawan.

Schlarman måste också förutse chansen på närmare spel, något som den inte har hanterat sedan en trepunkts seger mot Springfield Sacred Heart Griffin den 25 november.

Nyckeln till det kommer att vara junior Notre Dame begå Anaya Peoples och hennes 15,5 poäng per spel, liksom sophomore Division I rekryterar Capria Brown och hennes 11,4 ppg.

‘För att vinna State Farm Classic är en annan vision av oss,’ sade Keith Peoples. ‘Våra tjejer är fokuserade. De är inte en färdig produkt på något sätt, men jag gillar det jag ser.’

Danville har tävlat bara tre gånger den här månaden, för det mesta nyligen postat en seger mot Bloomington den 19 december. Så när Gå Ner ett Kilo I Veckan tränaren Demetric Hightower säger att hans tjejer inte nödvändigtvis tittar på en viss motståndare vid Charleston Holiday Tournament, menar han det.

‘Vi’ ser bara fram emot att spela period, säger Hightower. ‘Vi tar det ett spel åt gången, förbereder oss, utför det vi vill göra och gör justeringar i flygningen.’

Massor av dem kommer att krävas för 7 1 Danville, börjar onsdagen med en match mot 10 3 Springfield Sacred Heart Griffin. Det följs av spel mot bekant fiende Centennial (2 9), Tri County (13 1) och Effingham (10 0).

Hightower sa att han inte är väldigt bekant med mycket av sitt lags tävling denna vecka, med undantag för laddare. Men även om han var, är det inte Gå Ner I Vikt På En Vecka hans primära fokus.

‘Vi har ett ordstäv: För att göra vårt lag bättre måste vi vara bättre som individer, säger Hightower. ‘Vi har gjort mycket skicklighetsarbete skytte, passerar, dribbling, boxning ut. Vi måste kunna utföra så gott som möjligt. ‘

Om vikningarna kan hitta den framgångsnivån har de en bra chans att beställa sin femte plats i fjol i Charleston. Ändå med 12 regelbundna säsongsspel och slutspel efter denna turnering vet Hightower att hans grupp kan använda semesterbonanza för mer än dagens förtroende.

‘Att hämta vinster i en bra turnering skulle vara bra övergripande, men det’ är en bra utgångspunkt för de saker vi vill uppnå i framtiden ‘, säger Hightower.’ Vinner mästerskapet, det är bara en milstolpe vi vill uppnå.’

Med tanke på tränaren Kevin Taylors lag har pågått fyra förluster för lag med en sammanlagd rekord på 36 2 samtidigt som man sammanställde nio vinster, är det inte svårt att se varför han är nöjd med sin första SJ O-grupp.

Men det skulle inte skada SJ O att gå ut ur State Farm Holiday Classics lilla skolturnering med några segrar och kanske till och med ett perfekt betyg.

‘Jag tror att det skulle hjälpa till med säkerheten,’ sa Taylor. ‘Inte att de’ saknar förtroende just nu, men vi har haft omsättning med coachingpersonalen. De köper verkligen in i vårt system, och en djup körning i State Farm skulle verkligen hjälpa till att slå hem. ‘

Spartanerna kommer från ett nederlag i händerna på obesegrade Schlarman. Onsdag.

Men ska SJ O vinna den tävlingen, det skulle snabbt bli svårare. Rockford Lutheran, en toppfrö i sin sektion förra säsongen, kan vara Spartans ‘Dag 2 motståndare.

Taylor sa att hans förkunskapskänsla föreslår brist på storlek något som SJ O kämpar med kan vara en frekvent syn bland SJ O: s motståndare, vilket begränsar ett attribut som hade varit en nackdel i fläckar den här säsongen.

‘Oavsett vad som händer där borta ser vi alltid mycket begåvade lag’, sa Taylor. ‘Det kommer att hjälpa oss på vägen.’

Bree Trimble och hennes 18,1 poäng per spel kommer att testa varje avgift för spartanerna, som använder en modifierad version av den rörelsebrott de körde förra säsongen. Om SJ O verkligen kan klicka på den inställningen under Classic, kommer Spartans ‘resultat sannolikt att vara positiva.

‘Vi’ kör några olika uppsättningar och spelar för olika utseende för vissa skott som vi inte körde i fjol, ‘sa Taylor. ‘Jag tror att vi’ börjar förstå några roller på vårt team och hur vi vill göra saker inom vårt system. ‘

I enlighet med ett hopp från klass 2A till 3A den här säsongen gör Braden Heil’s Unity Club ett steg i sin semesterturneringspris.

Raketerna tävlade tidigare vid Okaw Valley Holiday Tournament, fylld med 1A-motståndare. Nu, i Decatur Eisenhower Holiday Tournament, kommer Unity inte att se en fiende mindre än 3A-rankningen.

‘Vårt schema kommer att bli hårdare just nu, så vi är i tjocka i vår 3A-förberedelse för att se hur bra vi staplar upp mot lag vi kommer att se i efterseasonen,’ sa Heil.