Holiday turneringar ger möjlighet

Holiday turneringar ger möjlighet

Mellan 2006 och 2010 producerade DeSales High School boys basketprogram tre kollegiala spelare i Elijah Allen, Alex Kellogg och Nick Kellogg och gjorde tre Division II-turneringar.

JARROD ULREY, ThisWeek Community News

Mellan 2006 och 2010 producerade DeSales High School boys basketprogram tre kollegiala spelare i Elijah Allen, Alex Kellogg och Nick Kellogg och gjorde tre Division II-turneringar.

Trots att hingstarna förlorade i en distriktsseminal varje de senaste två säsongerna anser tränare Blair Albright att tidigare framgång har fungerat bra på nationell nivå.

DeSales kommer att delta i Mike Kehoe Great Eight Classic från den 27 december 29 i Jefferson City, Mo. Stallionerna har tidigare tävlat i semesterturneringar i Florida och Virginia.

‘Det är ett av de saker där vi fortfarande är skörda av att skörda belöningarna från några av de grupper som var riktigt framgångsrika i det förflutna,’ sa Albright. ‘Vi’ får fortfarande telefonsamtal från människor som gör det värt att vi ska gå. I år ringde vår (atletikdirektör) ett samtal från Great Eight (Classic) och vi vet vilken typ av Går Man Ner I Vikt erfarenhet det kan vara. Jag är en stor tro på att det gör (lika mycket) för ditt lag utanför domstolen (som) det gör det. ‘

DeSales är ett av fyra områdes basketlag som kommer att resa ut ur staten under semestern. De andra är Centennial and Worthington Kilbourne boys team och Olentangy Liberty girls squad.

Det blir den första reseupplevelsen för Liberty Girls Team, som kommer att tävla i KSA Holiday Tournament den 28, 29 och 31 december vid Wide World of Sports Complex i Orlando, Fla.

Förra säsongen fördubblade patrioterna sin vinst totalt från 2010 års säsong när de gick 10 12 trots att de var skadade för flera viktiga spelare.

‘Dessa seniorer har behövt gå igenom mycket motgång,’ sade Liberty-tränaren Ron Florey. ‘Vi har fem seniorer, och när du tittar på roster runt området, är det för det mesta mycket senare klasser som är små eftersom människor bara slutade. Vi kände att de arbetade hårt och är förtjänar.’

Centennial boys team kommer att tävla i den åtta laget Murray Bank Laker Classic från den 27 december 29 i Murray (Ky.) Calloway County. Stjärnorna deltog i en semesterturnering i Kentucky 2009 och i Indiana förra vintern.

‘Dessa resor betyder mycket för att du kan rätta en hel del saker hemifrån,’ sa Star Coach Roosevelt Osborne. ‘Det gör bara laget närmare eftersom det är oss mot världen.’

Kilbourne boys-laget kommer att tävla i den åtta laget Gateway Holiday Classic från den 27 december 29 på Mount Sterling (Ky.) Montgomery County.

Wolves tränare Tom Souder lärde känna Montgomery County första år tränare Glad Osborne på 1990-talet när Souder var assistent vid Eastern Kentucky University och Osborne var tränare vid Georgetown (Ky.) College.

SHOWCASES Pickerington North Holiday Classic, som har funnits sedan 1986 under olika namn, är bland tjejens semesterturneringar som involverar områdeslag.

Northland och Olentangy kommer Gå Ner I Vikt Snabbt Piller att gå med i Norden i sin åtta lagshändelse, som löper den 27 december. Dessutom deltar två lag från Dayton-området, en från Toledo, en från Pittsburgh och en från Philadelphia.

Det finns sex centrala Ohio helgdagar som hålls den 27 december och 28: Gahanna Cage Classic, Watterson Christmas Classic, Mike Burbridge Holiday Invitational på Westland, Worthington Holiday Invitational på Kilbourne, Yule Holiday Classic på Liberty Union och Lady Katter Holiday Classic på North Union.

Alla åtta lag som deltar i Watterson Christmas Classic är från området.

‘Vi har haft skolor från Cincinnati och Cleveland tidigare men det här är andra året i rad, det är alla lokala skolor, säger Watterson-tränaren Tom Woodford. ‘Det bästa med att ha alla lokala skolor är att det leder till en trevlig publik.’

Åtta av de 10 lagen som deltar i Yule Holiday Classic är från centrala Ohio och alla fyra lagen i både Gahanna Cage Classic och Worthington Holiday Invitational är från området.

Tre av de fyra lagen som konkurrerar i både Mike Burbridge Holiday Invitational och Lady Cats Holiday Classic är lokala.

TILL SCENE Nu i sitt sjunde år är Bobcat Classic på Grandview områdets längsta köra pojkemiddagsturnering. Anslutande till värd Bobcats den 29 och 30 december är Heath, Horizon Science Academy och Wellington.

Bland de nya händelserna är Newark Holiday Tournament och Granville Kiwanis Holiday Hoops för pojkar, Warrior Classic på World Harvest för pojkar och flickor och Worthington Holiday Invitational för tjejer.

Newark kommer att vara förenad i händelse 28 och 29 december av Canal Winchester, Westerville South och Liberty Township Lakota East.

‘Vi fick de två extra spelen i år och jag trodde bara att det skulle vara en bra upplevelse’, sa Jeff Quackenbush, Newark-tränare. ‘Vi kommer att få se några områdeslag som vi inte brukar spela och få ett lag från Cincinnati, vilket är bra erfarenhet.’

The Worthington Holiday Invitational består av Kilbourne, Thomas Worthington, Beechcroft och Tree of Life. Enligt Kilbourne tränare Steve Palmer kommer Kilbourne och Thomas att rotera som värdskola.

Anslutande värd Granville i Granville Kiwanis Holiday Hoops den 28 december och 29 är CCL rivaler Hartley och St. Charles och Duncan Falls Philo. Hartley och St. Charles Gå Ner ett Kilo I Veckan kommer inte att möta varandra i händelsen.

Warrior Classic, som löper 27 och 29 december, kommer att innehålla två fyra lagkonsoler och två fyra flickfästen.