Holiday Treats

Holiday Treats

En julkolla på skådespelare Cabaret of Eugene

Vad handlar det om att krossa kallt och mörkt som skickar oss skakningar ut i natten på jakt efter en kollektiv teaterupplevelse? Lokala teatrar kan lukta vår önskan, och som ett sakkunnigt konditori sätter de ut de mest välbekanta, upplyftande teatraliska biljettpriserna för att fresta oss.

Det kommer inte att finnas några rädda, smärtsamma sociala uttalanden som gjordes på scenen i december. Semesterteaterns säsong handlar om varma, välbekanta klassiker för att tillfredsställa en publik som är hungrig för gemenskap och tradition.

Fans av skådespelare Cabaret of Eugene har talat och kabaretten har lyssnat. Deras populära Scrooge smakfulla version av A Christmas Carol är tillbaka i teaterns briljant festooned hall.

‘Vi på Skådespelare Cabaret älskar semestern, säger verkställande direktören och producenten Jim Roberts. ‘Vi går Gå Ner I Vikt Snabbt Piller ut och dekorerar teatern med kransar, kransar och mekaniska karaktärer. Våra lånare spenderar semestern varje gång vi presenterar en julklapp och berättar att de känner att de är’ hemma ‘.

I klassisk ACE-stil är deras version av A Christmas Carol en razzle bländande, robust affär. Enligt Roberts får ‘Charles Dickens’ klassiker den fullständiga Broadway musikaliska behandlingen i (Menken, Ahrens och Okrent) anpassningen. Joe Zingo s på showen ger en mindre mörk och mer familjevänlig version med all musik, färgglada kostymer och upplyftande slut. ‘

En julkollektion spelar på ACE till och med 19 december.

Eugene sångerska Shirley Andress repræsenterer en annan tradition på The Shedd med en kväll med semestermusik.

‘Jag älskar att sätta den här konserten tillsammans för att det känns som ett hem,’ säger Andress om Swinging on a Star, som spelar 10 dec 17. ‘Det är brant i tradition och bringar människor på en mycket positiv och glädjande sätt. ‘

I årets konsert presenteras Bill Hulings, Bob Cross, Tracy Williams Tooze, Marisa Frantz och Vicki Brabham, med Andress i spetsen. Tillsammans tar de utmaningen med swing era semester låtar.

‘Den här konserten var avsedd för att få tillbaka de härligt ordnade jullåtarna från 1930-talet till 1950-talet, säger Andress. ‘Dessa Gå Ner I Vikt Snabbt Piller arrangemang är några av de coolaste återgivningarna av julmusik ute där. Super utmanande att sjunga, men slutresultatet är väl värt kampen för att balansera de snäva harmonierna’

Andress talar passionerat om musikens kraft under semesterperioden. ‘Musiken är hauntingly bekant,’ säger hon. ‘Jag tycker att semestermusik ger det bäst ut i många av oss.’

Om du inte har nöjt dig med att delta i Fred Crafts ‘Radio Redux, låt dig själv behandla denna högsäsong när du ser Miracle på 34th Street på Hult Center Dec. 18 20. Hantverk är en fulländig artister som samlar några av Eugene Det är bäst att bevara traditionen för radiotheater.

Scrooge, Tiny Tim och alla dessa fasansfulla spöken återkommer på Oregon Contemporary Theatre med regissören Elizabeth Helmans anpassning av A Christmas Carol.

‘Dickens’ spökhistoria om en mans inlösen på julafton har uthärdat i över 170 år ‘, säger OCTs konstnärlig chef Craig Willis. ‘Det var en historia som jag såg fram emot att återkomma varje december. Det är en historia vars budskap utvecklas när våra individuella och kulturella omständigheter förändras.’

OCT hoppas att ta in familjer för att se denna show, som uppfyller sitt mål att engagera sig med hela samhället. ‘Det är kul att se barn på vårt stadium och i publiken, säger Willis.’ En julkollektion är en bra historia för barnen. Musiken, sången och dansen är engagerande och livliga. Och i centrum är Dickens ‘skrämmande historia som erbjuder värdefulla lektioner i livet’.

Han noterar också att ULT har haft ‘stor framgång med andra semesterberättelser, men du kan inte helt enkelt föra barnen eller barnbarnen till Santaland Diaries,’ David Sedaris ‘, en mörkt humoristisk historia om att arbeta som elva på Macys varuhus.

En julkarl går igenom 20 dec på OCT.

Detta är bara ett litet urval av lokala semesterföreställningar. Om din smak går iväg mot den icke traditionella semesterutställningen, stannar Theatre, The Witch och The Wardrobe 4 december. Cirque du Soleils turnéproduktion Cirque Musical Holiday Spectacular kommer att vara på UOs Matthew Knight Arena den dec 13. För barnens teater Gå Ner ett Kilo I Veckan spelar Annie på Upstart Crow 4 december, och Rose Children’s Theatre presenterar mig Dreaming of a A Cappella juledag 18 december.