Holiday Train kommer att sprida andan i Leduc

Holiday Train kommer att sprida andan i Leduc

Levande underhållning, juldekorationer och en chans att ge tillbaka till samhället är alla sätt att komma in i semestern. HLR Holiday Train kommer att fyllas med alla tre i Leduc den 11 december.

Det är 10-årsdagen av Holiday Train som reser över Kanada och ger levande Gå Ner ett Kilo I Veckan underhållning till samhällen och uppmuntrar människor att donera till lokala matbanker.

‘HLR-semestertåget är att öka medvetenheten och att ge möjlighet för samhällsinvånare att donera till de mindre lyckliga’, säger samhällsutvecklingskoordinatorn, Rachel Yeung.

Evenemanget är gratis för alla, men gästerna är ombedda att ta med pengar eller matdonation till den lokala matbanken.

‘Det hjälper inte bara staden att komma i julen, men det hjälper också till att höja matdonationer till Viktminskning Tabletter den lokala matbanken, vilket är bra särskilt i december när matbanken är lägst och de behöver mest stöd’, sade Yeung.

Detta är andra gången Holiday Train har slutat i Leduc. Leduc hade i 2006 högsta närvaro i hela Kanada. den 26 november står för ett sammanlagt avstånd på ca 10 400 km.

I år kommer tågen att stanna vid mer än 125 samhällen.

Varje Går Man Ner I Vikt tåg är cirka 305 meter långt och har 14 dekorerade järnvägsbilar. Det kommer också att finnas en boxcar som har blivit till ett resande skede för artisterna.

Johnny Reid, 2008 Kanadensiska Country Music Association Manlig konstnär av året, kommer att vara en av de två mycket efterlängtade artisterna på tåget som kommer att stanna i Leduc.

Reid har haft många träffar genom åren och har toppat landskartorna sedan utgåvan av sitt senaste album ‘Kicking Stones’ 2007 med hits inklusive ‘Thank you’ och ‘Darlin’.

Anslutande till Reid kommer att vara en Holiday Train-favorit och Country Music Hall of Fame-skådespelare Tracey Brown.

Brown har också haft många populära hits, bland annat ‘A Woman’s Work’, ‘Going, Going, Gone’ och från hennes nyligen utgivna album ‘Alone’, ‘If you Wanna Keep my Love’.

‘Det finns några semesterfavoriter och några nya semesterlåtar som också kommer att spelas’, säger talesman för HLR, Breanne Feigel.

Med hjälp av många andra populära artister under de senaste 10 åren har Holiday Train ökat över 3,56 miljoner dollar och mer än 1,8 miljoner pounds mat för nordamerikanska matbanker.

Feigel sa att artisterna på Holiday Train måste ha ett bra hjärta för välgörenhet och måste vara villiga att spendera tre veckor på ett tåg genom de kalla kanadensiska vintrarna.

Under åren har Holiday Train tagit många populära musikare till samhällen över Nordamerika, inklusive Wide Mouth Mason, The Moffats och Beverly Mahood.

‘Folk kan inte hjälpa men njuta av kombinationen av att göra en bra gärning för sina grannar och också komma ut för att se det vackra tåget och höra lite festlig musik. Det sätter folk verkligen i andan’, säger Feigel.

‘Det här är en familjevenemang och vi uppmuntrar hela regionen att komma ut’, sa Yeung.

Yeung tillade att hon hoppas i år kan vi antingen göra eller bryta antalet personer som deltog 2006.

För att undvika parkeringsdilemma och för att hålla trafikflödet smidigt, kommer staden att ha ett gratis Park and Ride-system för att hjälpa alla att komma till evenemanget.