HOLIDAY TOURNAMENT ROUNDUP

HOLIDAY TOURNAMENT ROUNDUP

En enorm 3 poängskott av Jacob Schmidt med 34,6 sekunder kvar var skillnaden lördag som toppfröna Fred T. Foard Highs pojkar slog nr 2 frö St. Stephens 66 63 för tredje plats i Catawba Valley Classic.

Tigers ‘seger gjorde indianerna sin andra raka förlust efter att de öppnade säsongen 10 0. Foard förbättrades till 10 2.

Schmidts skott gav tigrarna en 63 61 ledning vid den tiden i matchen och de lade till två fria kast av Joe Isenhour med 11,7 kvar att gå upp 65 61.

St Stephens ‘Kerrigan Farley gjorde 2.9 sekunder kvar för att få indianerna inom två, men Brice Falgout gjorde ett av två fria kastar med två tiondelar sekund för att spela för Foard.

‘Det var en berättelse om två nätter,’ sa Fred T. Foard, huvudtränare Rob Bliss. ‘Igår kväll försökte vi hitta ett område i spelet vi var nöjda med och vi kunde inte hitta en, men ikväll spelar vi med så mycket mer energi.

‘Det kan vara St Stephens rivalitet. Jag vet verkligen inte, men vi var ett helt annat lag ikväll.’

St Stephens spelade bra i första Viktminskning Tabletter halvleken, ledande av så många som fem på en punkt och fortfarande upp 33 28 i hälften.

Foard outscored indianerna 25 10 i tredje kvartalet för en 53 43 ledning bakom nio poäng från Spencer Matthews.

För den tredje raka dagen blev St Stephens kallt i tredje kvartalet, som förbinder på 2 av 13 skott.

‘Som tränare måste jag identifiera vad som orsakar att vi kommer ut i halvtid i denna turnering Går Man Ner I Vikt så platt,’ säger Stephen’s huvudtränare Murphy Post. ‘Så det är på mig som coach för att räkna ut det. Det måste finnas något i vattnet vid CVCC eller något, för jag vet inte vad det är ‘

Indierna Gå Ner I Vikt Snabbt Piller rallied frantically i fjärde kvartalet bakom 15 poäng från Farley och tog en 61 60 ledning med 1:33 kvar på en Farley layup.

Det satte upp den dramatiska trepunktsskottet av Schmidt.

‘Det enda som våra barn definitivt spelar med är mycket hjärta,’ sa Murphy. ‘Jag vet inte hur många minuter Kerrigan (Farley) spelade under de senaste tre dagarna. Han hade inte varit borta från domstolen mer än åtta eller nio totalt minuter för hela turneringen och att spela som han gjorde under fjärde kvartalet visar bara hur mycket han har.

Farley avslutade med ett lag hög 29 poäng för indianerna.

Jordan Turner ledde Foard med 17 poäng, medan Daniel Tomberlin lade till 10 poäng.

‘De började göra stora skott under fjärde kvartalet,’ sade Bliss. ‘När du spelar ett bra lag, vet du att en körning kommer. Vi kunde stava den bort under sträckan.’

Cougarsna använde balanserade poäng för att övervinna ett 22 poäng spel från Spartans ‘Jared Mask och vinna femte platsen i Catawba Valley Classic på CVCC.

Mask gjorde ett spel hög 22 poäng men var den enda spelare i dubbla siffror för South Caldwell (3 6).

Matt Quigley ledde Alexander Central (7 6) med 11 poäng och Luke Bean lade till 10.

Cougarsna ledde fem i hälften och gick in i de sista åtta minuterna upp 35 30.

West Caldwell 66, Asheville Roberson 53

Krigarna vann femte plats i Burke County Invitational, som vann på East Burke för att samla huvudtränare Danny Andersons 588: e karriär seger.

Anderson, som inte tränade förra året, har Warriors till en 6 2 start den här säsongen. Han har 437 av sin karriär vinner 19 plus årstider på West Caldwell.

Inga andra spel detaljer var tillgängliga.

Tigrarna (7 5) hade möjlighet att ta slutspelet efter att ha ringt en timeout med 16 sekunder att spela, men Kennedy Clontz stal bollen för att ge de röda djävlarna bollen. I andra änden tog Williams (17 poäng) ett pass från Clontz, sedan backade in längs baslinjen mot korgen innan han vred och slog slutskottet.