Holiday Tour har gamla och nya

Holiday Tour har gamla och nya

ASHEBORO Randolph County Holiday Tour Of Homes är tillbaka, och i år är det under nytt ledarskap.

Hospice of Randolph County (HRC) har blivit den nya sponsorn och värd för denna semesterevenemang som hålls på söndag, dec.

‘Den här händelsen låter alla njuta av säsongen och samtidigt stödja en mycket värdig organisation som har berört så många familjer Hospice of Randolph County’, säger David Caughron, som är HRC Director of Marketing Development.

Denna händelse kommer att bli en ny fondraiser för HRC och erbjuder möjlighet att visa upp olika stilar av Randolph County hem under semesterperioden.

I år kommer stannar att omfatta historiska, traditionella, moderna och specialdesignade hem som ‘Reverie Place’, logbostadet som byggdes av Richard och den sena Lynda Petty i Level Cross-samfundet, liksom Rad och Anita Daviss hem och Jimmy och Doris Scott, både i Grays Chapel-området, Raymond och Irene Freeman i Röda Korsgemenskapen, och hemma hos Gå Ner I Vikt Snabbt David och Barbara Poe och Tom och Barbara Howard, båda i Asheboro.

Den historiska Ross House, som nu rymmer Brightside Gallery i Asheboro, kommer att fungera som Hospice of Randolphs huvudkontor för evenemanget Går Man Ner I Vikt och kommer att innehålla en semester te och semester specialitet objekt av Randolph County konstnär Lenton Slack. Slack har gjort en vacker ‘begränsad upplaga’ vinter scenen utskrift av Petty timmerstuga som kommer att säljas som en del av detta år fond raiser.

‘På uppdrag av våra anställda, volontärer och styrelse kan jag verkligen säga att vi är glada över denna semesterevenemang för vårt samhälle,’ tillade Caughron. ‘Vi är så tacksamma till alla de speciella personerna i hela vårt län för att öppna sina hjärtan och deras hem till oss samtidigt som vi delar vårsäsongens värme med vår agentur och allmänheten. Biljetter till evenemanget är $ 12 i förskott och $ 15 på Biljetter finns även på Burge Flower Shop, Brightside Gallery, Hospice House, Randolph Hospice, The Petty Museum och Randleman City Hall.

David och Barb Poe, 637 Anns Court, Asheboro

Förhoppningen om semestern är uppenbar i varje rum i Davies och Barbara Poe’s två våningar traditionella tegelhus. Deras hem är inredda med många familjebitar samt möbler och tillbehör ‘hittade’ under sina många resor. Flera samlingar finns på displayen, inklusive en med mer än 500 pennor. Bara en tidigare utbildare skulle tänka på att samla in något som pennor!

Varje rum i hemmet har ett speciellt julgran med några områden med flera träd som sträcker sig i höjd från fyra inches Går Man Ner I Vikt till sju meter långa. Du är säker på att hitta en favorit bland träden från ett ‘Little Golden Books’ -tema, 50 stater, UNC, knappar, tobakspinnar, nålpunkt. Chrismons hand sydda av Barbara, barndomsminnen och Scher skapad av en kära vän av familjen.

Poe reträtt är deras bakgård, dekorerad med en fågelhus samling och familjen gård ‘junktique’ tobak planterare, sågar och brunnskivor. Barbara favoritrummet är ett sovrum dekorerat med barndomsstycken, tillsammans med sin mormors symaskin. David gillar den nedre delen av den där han kan titta på alla de sportar han vill ha och ‘leka’ med sin målningsuppsamling.

Helgerna håller speciella minnen från barn, barnbarn och vänner. Poesna är glada att dela dem med dig!

Tom och Barbara Howard, 624 Anns Court, Asheboro

Semester till Tom och Barbara Howard är lite ‘överst!’ Med mer än 17 julgranar och 75 Dickens Village-bitar att montera, är det inte konstigt att de börjar dekorera flera månader i förväg.

Den Howard traditionella två story tegel hem har intressanta funktioner som en halvö eld, andra historien förbises, sten spis, coffered tak, anpassade bokhyllor och höga hyllor i förvaringsrummet som matchar köket ön. Inredning består av antika familjen bitar, inklusive en valnöt hutch byggdes på 1860-talet av ägaren stora farfar som dödades i inbördeskriget, en antik dörr, rullebord och biljardbord. Howards favorit reträtt är den nedre ‘man grotta’ med sin sten spis, mysig sittgrupp, biljard och fullt utrustat kök.

Var och en av de mer än 17 träden har ett tema, från te koppar till traditionella. Två familjefavoriter är det nio fotminneträdet som är täckt med familjefotografier som spänner över många år och ett sju fotskottträd med varje kon som samlas och kopplas individuellt till basen av Tom och Barbara 44 år sedan.

The Howards är snälla att dela sina hem och semesteridéer med dig.

Rad och Anita Davis, 2493 Jimmy Scott Road, Climax

Rad och Anita Davis reste hela vägen till Morganton för att få inspirationen till sitt nya hem. Byggd 1905 beskriver de Morganton-hemmet som mycket eklektiskt. Davis-hemmet har mycket intressant arkitektur, inklusive Colonial Revival, Queen Anne, Tudor och även lite rustik. Det mest framträdande inslaget i hemmet är ett stent ottekantigt torn i mitten med en veranda och runda vita kolonner. Gå in via foajén till trappan med sin harlekinmönster och 10 fottak med kronformning.

Davis-möblerna är en blandning av traditionella, moderna och antikviteter. De flesta rummen har en unik och individualiserad stil. Det formella vardagsrummet är en favorit på grund av sin eldstad och omgivande sten. Som besökare kan gissa, är en favorit reträtt tårnet rummet på andra våningen ett trevligt ställe att njuta av kaffe, läsa eller bara njut av utsikten.

För sin första jul i ett nytt hem, kommer Davis-familjen att använda traditionella dekorationer och naturliga grönområden.

Rad och Anita är glada att välkomna familj, vänner och besökare för att fira julen med dem.

Ross House (Brightside Gallery), 170 Worth St., Asheboro

Rafter ändar sågade i graciösa kurvor är hakade för att stödja dess rännor. Stubby, kopplade fyrkantiga kolonner stöder verandaen där en central gavel uppmärksammar dess ingång, som är flankerad av trepartsfönster.

Det finns fyra eldstäder, mörka trägolv i huvudgången, fack franska dörrar, ett fullt bay rum och bild hängande gjutning, alla på första våningen. Nästan alla fönster i Ross House är originala ‘bubbla’ glas. Besökare favoriserar andra våningen solrummet med sina tre väggar av fönster mot söder om Asheboro. Andra favoriter är te rummet och stora wrap runt veranda.

Holiday decor på Ross House kommer att visa upp den viktorianska eran, med massor av röda bågar, naturlig grönska, ett te kopp träd, ängel träd och prydnadsföremål gjorda av lokala hantverkare.