Holiday tipplista inkluderar barista

Holiday tipplista inkluderar barista

Världspolitik Underhållning Skvaller Filmer TV Musik Teater Konst Korsord Underhållning Bilder Horoskop Daglig Vecko Månads Livsstil Hälsokost Viva Spel Åsikt Bilar Köparens Guide Betygsätt Nyheter Visningar Foton Gallerier Omslag Annonser Trend: GUN CONTROL Stephen Hawking East River Helikopterkrasch Nordkorea Odell Beckham Jr .

Holiday tipplista innehåller nu baristas, leveransmän och personliga Viktminskning Tabletter tränare: etikettexperter Holiday tipplista inkluderar barista, deliveryman, tränare

Den 28-åriga fitness pro har ofta stiftats på semestergåvor och bonusar. ‘Jag tränade en tjej i några år, aldrig fått en julklapp eller ett kort från henne’, säger han, stak fortfarande. ‘Men då har kunder som jag haft i några månader fått mig något; typiskt presentkort eller något litet, om priset på en session. ‘

En övre östsidans hundspårare och handlare önskar också att hans ritzy klienter skulle kasta honom ett ben.

‘Om de har råd att ha sin hund ombordstigning här eller kommer till vår dagliga dagvård, har de råd att skölja ut lite pengar till handlersna’, säger han.

Dessa två, som gillar många andra arbetsstifter, föredrar att vara anonyma, är inte de enda som kommer upp tomma händer. Drygt en tredjedel av dem tror att semestertips inte är nödvändiga, medan ytterligare 29% säger att de bara glömmer.

Men många vårdgivare är beroende av den julbonusen för att köpa presenter till sina egna familjer. ‘Det hjälper definitivt Gå Ner I Vikt På En Vecka att täcka semesterkostnader’, säger en Washington Heights-barnflicka som önskar ett kuvert med en extra veckas lön i det igen i år, som hon fick förra året.

Etiquette expert Daniel Post Senning från Emily Post Institute föreslår tippning eller gifting folk som faller i två kategorier: De som tar hand om din kropp, som en frisör, en personlig tränare eller manikyrist; och de som tar hand om ditt hem, till exempel en barnflicka, en dörrman, en byggande superintendent eller en hushållerska.

‘Holiday tipping är verkligen semester tackar, säger Senning. ‘Och en bra tumregel är att tipsa kostnaden för en enda tjänst.’

Men den listan blir längre under året.

Åh, och glöm inte att hosta upp $ 10 till $ 30 för dina sömlösa leverans killar, speciellt om samma person bär din vanliga thailändska order upp fem trappor varje torsdagskväll.

Å andra sidan faller läkare, lärare och postanställda i ett grått etiskt område eftersom de är tjänstemän som redan får betalt för att utföra. Faktum är att postanställda och NYC-skollärare endast kan få små gåvor enligt lag och inga pengar.

Personliga tränare är också lämpliga för semestertips. (Gary Burchell / Getty Images)

‘Det känns som en bra idé att ge några semesterpengar till tjänstemän, men verkligen, de gör sitt jobb,’ säger Post. ‘Det är inte olämpligt Viktminskning Tabletter att tacka dem genuint, men du behöver inte gå igenom det extra steget att göra en kontantgåva.

Och om du tippar alla på din lista hotar du att blåsa din semesterbudget, föreslår han att du prioriterar hur du kan sprida vilka tips du har eller för att göra det svåra beslutet att hoppa över några tjänsteleverantörer.

‘Det skulle vara bra att ge 100 kronor till alla på din lista, men det är inte realistiskt’, säger Senning. ‘Ge till de människor du kan, jag skulle få leva i barnflicka eller någon som hjälper barnen på toppen av min lista. Och erbjuder fortfarande äkta tack till resten. ‘