Holiday Tipping riktlinjer Tipping Etiquette

Holiday Tipping riktlinjer Tipping Etiquette

Att tipsa eller inte att tipsa?

Självklart borde alla tipsa dem som arbetar inom de områden som livsmedelsservice, personliga tjänster som massageterapeuter eller frisörer och andra, men vilka tips om riktlinjer bör du följa? Med semesterperioden närmar sig, är du bekväm om tipping under semestern?

Decennier sedan, om man fick ett tre till fem procent tips, var det ett bra tips. I dagens värld har dock andelen för mängden spets ökat, och det är mer strömlinjeformat än du tror. Nedan kommer vi att titta på några allmänna regler om tipping, tillsammans med förslag på lämpliga tips för semestern och hela året.

När du överväger riktlinjer för tippning och etikett är min första råd: alltid tips, även om ditt tips speglar dålig service och om tjänsten är exceptionell, visa det i tipset du erbjuder.

Bildkredit (Morgue File)

Som en allmän tumregel när det gäller att tippa, oavsett vad tjänsten är, är 15% till 20% nu normen. Som tippvagn bör du också överväga den tjänst du fick. Om Gå Ner I Vikt Snabbt Piller det var dåligt bör ditt tips spegla tjänsten och kanske inkludera ett meddelande till företagets chef.

Vissa av oss, vanligtvis de som har extra pengar, tipsar på saker som inte är nödvändiga. Som bilhandlare med en serviceavdelning har jag faktiskt haft kunder tipsa mina tekniker, vilket är en övning jag inte uppmuntrar. Om du besöker en massageterapeut som arbetar för en kiropraktor, kan du inte tippa där antingen tänkläkarens Viktminskning Tabletter kontor här tipsar du din läkare eller sjuksköterska?

Webbplatsen iTipping erbjuder en tippguide som kategoriseras av professionella tjänster som gör att du kan välja hur mycket du ska göra baserat på tjänsten och hur bra tjänsten presenterades.

Medan denna webbplats erbjuder mycket information, vad händer om du inte har råd med 20% tips?

Tipping av prisvärdhet

Tyvärr förväntar sig de flesta vänta personal och bartenders en 15% 20% tips. Men inom området för mer personliga tjänster, där individen faktiskt lär känna dig, finns det ofta lite utrymme.

Till exempel, bara för att din granne tipsar allas favorit rörmokare betyder inte att du måste. På den andra änden av tippområdet, om en massage hjälper dig med smärta eller ont, kommer din oberoende massageterapeut att lära känna dig så prata och tipsa men bara erbjuda vad du har råd med.

Om du är på en strikt budget inkluderar du att tippa in din personliga budget. Medan det inte är en bra etikett att hoppa över tipset behöver du inte lägga ut mer pengar än du har råd. Var noga med att tänka på hur mycket en händelse, en utekväll eller en måltid på en restaurang kommer att kosta dig och bestämma kostnaden för tipset förut för att utvärdera hur det passar inom din månadsbudget.

Vänligen klicka på sidan 2 för mer riktlinjer för tippning och hur mycket att tipsa under semesterperioden.

Tipping för helgdagarna

Helgerna är nästan här! När du överväger din budget i år, troligtvis tänker du noga på brevbäraren, hushållerska eller husägare. Är du skyldig att tipsa alla dessa människor och vad är riktlinjerna för hur man tipsar under semestern?

De flesta tippningswebbplatser berättar att du måste tipsa brevbäraren och andra som är konstanta i ditt dagliga liv. Återigen är tips på $ 20 bra för semestern. Men om du inte har råd med det och är en hantverkare, överväga ett hemlagat hantverk som ett tips. Tänk på någonting tankeväckande, men prisvärt som ett tips. Håll dig inte ihop med Joneses här. postbärare och det gör alla andra, den postleverantören får en stor summa tips.

Tyvärr betyder julen också sociala funktioner, och du kan få tips till bartenders eller kappbockar att överväga. Om du planerar att resa, vad sägs om bagagecheckare eller den här pendelservice? Gör en tur till banken och få en massa en dollarräkning för fall som dessa; erbjuder $ 2 till $ 3 är bra för dessa typer av semester tips.

Tipping dåligt under semestern eftersom du tycker att tjänsten är dålig är förmodligen inte den bästa idén. Tänk på den personal som de kan vara underbemannade Gå Ner I Vikt Snabbt Piller och överarbetade. I fall som dessa, tipsa därför och om du känner att du måste förmedla dina känslor, be att prata med en chef.

Bildkredit (Morgue File)

Tappa inte tipset!

Tänk på tjänsteleverantörens löner när du överväger riktlinjer för tippning, eller reglerna för beloppen som tips under semestern. Ofta betalas personer som arbetar inom livsmedelsindustrin med en lönenivå som ligger under minimilön och är beroende av tips för att behålla sin livsstil. Alternativt kan en restaurang eller annan restaurang för mattjänsten samt bartenderna dela upp dagens tips.

Tillåt din budget att styra din tipping etikett; det är helt bra, men du bör aldrig tipsa under 10%.

Slutligen, om du är förlorad på hur man räknar tipset och inte har en praktisk tipsräknare till hands, är en bra tumregel att titta på momsen, dubbel och lägga till ytterligare en dollar. Till exempel, om din restaurangräkning var $ 50 med 7% moms, skulle din skatt vara $ 3,50. Lägg till en dollar till den dubbla $ 3.50 (eller $ 7) och du har ett tips på $ 8.00 eller ungefär ett 15% tips.