Holiday Storm Queue

Holiday Storm Queue

Sikt: 10 miles / Vind: SE 3 mph / Tryck: 29.84 ‘

Prognos: Ett antal stormar som köper upp på havet förväntas påverka Central Coast hela veckan. Det verkar som om dagens dag blir den enda ‘fina’ dagen med minskande duschar, solbrott, lätta vindar och en hög nära 55F. Den första stormen i köen börjar arbeta Gå Ner ett Kilo I Veckan sin väg över natten med regn troligen, sydostvindar 15 20 mph gusting 25 och kvicksilver doppning till 45F. Regn imorgon, eventuellt tung ibland med upp till en tum, sydlig vind 15 25 mph gusting 30 och highs 50 55F. Utsikterna för resten av veckan finns i meddelandet nedan.

En särskild väderförklaring har utfärdats av National Weather Service för nordvästra Oregon som täcker Thanksgiving-veckan. En rad stormar kommer medföra enstaka våta och blåsiga perioder till området med snö i bergen som påverkar resor Viktminskning Tabletter ibland i dag genom helgen.

Den första stormen kommer att ge lite kustvind och anständigt regn till nordväst Oregon tisdag eftermiddag och kväll, med snö nära passagerna i Cascades. Duschar fortsätter till onsdag med snöhöjden som faller under Cascade-passagerna. En andra starkare storm kommer medföra eventuellt stort regn till området på Thanksgiving Day, med starka Går Man Ner I Vikt vindar möjliga nära kusten och blåsiga förhållanden inåt landet. Snösnivån kommer att ligga under Cascade-passagerna, och betydande ackumuleringar kommer sannolikt att påverka resan. Det är nu mer sannolikt att ännu ett starkt stormsystem kommer att medföra en annan satsning på lokalt tungt regn och starka vindar i regionen på fredagen. Efter en kort ökning i snöhöjden på fredagen kan snöarna återvända till understigning igen efter eftermiddagen. Denna storm har potential att vara starkare än den på Thanksgiving Day, men viss osäkerhet kvarstår på hur stark det kommer att bli. Ytterligare system kommer att hålla helgen väder obesvarat med regn ibland och snö i bergen, fortsätter att påverka resor som människor återvänder från sina semesterresor.

Resor: I kustområdet i morgon finns det våt trottoar och 40 45F i passet; en risk för duschar, mestadels molnigt idag, hög temperatur 45 55F. Willamette Valley destinationer förväntar sig en 50 50 chans för duschar, mestadels molnigt, termometern stiger till 50 55F. Columbia River Gorge-prognosen kräver att duschar är troliga, lätt sydvästvind, högst 45 50F. För Cascades är vägarna våta med isfläckar i morse, temps 30 35F; regn och snöbyar idag, snöuppsamlingar upp till 2 tums möjliga, snönivået ligger vid eller strax under passagerna vid 4000 fot; bära kedjor eller använd dragdäck. Motorister bör alltid besöka ODOT TripCheck innan de hamnar på vägen.

Marine: Havet har kommit ner till 10 meter vid 11 sekunder i morse med WNW-vindar 5 15 knop. En liten Craft Advisory för vindar är i kraft inom 10 miles från stranden i kväll genom imorgon eftermiddag. En Gale Warning är i kraft över 10 miles från kusten från kvällen till imorgon eftermiddag. SW vindar idag, 10 15 knop gusting 20, sväller 8 fot på 10 sekunder. I kväll och imorgon s windar 15 25 knutar 30:30, starkaste offshore och kombinerade hav 11 fot vid 11 sekunder. Utsikterna är för southerlies 20 30 knutar med gale force till stormkraftsprutor möjliga onsdag till fredag ​​och grov kombinerade havsbyggnad till 15 20 fot. Se till att du kolla de senaste Bar Reports innan du går ut på offshore.