Holiday Store är plats för att lära känna av att ge

Holiday Store är plats för att lära känna av att ge

Av David Blanchette, Correspondent

Tack vare Mini O Crisis Nursery 27: e årliga Children Holiday Store, kommer många områdesinvånare att få unika gåvor denna högsäsong, enligt Sandy Wilmot, en krishögskolestyrelsemedlem som i sitt andra år som utskottsstol för Holiday Store.

Bär alltid hund och kattmat, eftersom många gånger har barnen sina husdjur på sin lista att köpa för, sade Wilmot. lilla pojken jag tog igenom den andra dagen plockade upp en hundbit Gå Ner I Vikt Snabbt Piller och sa: ‘Jag vill ha det här för min moster.’ Och jag sa, ‘Är du säker, för att du vet att det är hundens godis?’ Han sa, ‘Ja det är vad jag vill, för min faster älskar hundar och det skulle vara den perfekta presenten till henne.’

‘Såsom någon i Springfield kommer att öppna hundspisar på julafton. Holiday Store, som är årets största fundraiser för krisen, är öppet dagligen till och med 23 december 3013 Lindbergh Blvd., Suite B, mellan Del s Popcorn Shop och Indigo Restaurant. Butiken erbjuder alla barn möjlighet att göra egen semester shopping för folket på deras lista.

Vuxna tar med barn till affären, låt volontärerna veta barnets handlingsbudget och för vem barnet behöver handla, och sedan tas barnen genom butiken medan föräldrarna väntar i ett separat Gå Ner I Vikt Snabbt Piller område. Volontärer hjälper också barnen att sätta in gåvor. Artiklar i Holiday Store är alla nya, varierar mellan $ 1 och $ 10, och många doneras av människor i samhället.

Det tar mer än 700 volontärer i åldern 14 och över för att köra Holiday Store, och Wilmot sa att hon ofta ser flera generationer av volontärer och shoppare från samma familj.

hade en mamma och pappa som båda frivilliga när de var i gymnasiet, och de tog sina små barn att handla. Mina barn gick dit när de var mindre. Det är ibland hilariskt på julmorgon, säger Wilmot. Barn har roligt, och det lär dem att ge sig. O Kris Coxsekreterare, Karen Cox, sa att Holiday Shop kan rymma barn med speciella behov.

många av dessa barn går ut i butikerna är överväldigande, så vi erbjuder speciella tider under dagen där det inte är trångt och är tystare för att ge dem möjlighet att handla för sina familjemedlemmar på ett bekvämare sätt, sa Cox .

Även om föräldrarna inte kan se vad barnen köper är det ofta svårt för de unga shopparna att hålla det hemligt.

Mini O ‘Beirne Crisis Nursery ger akutvård och stöd till barn som kan vara i riskzonen eller vars föräldrar upplever någon typ av Gå Ner ett Kilo I Veckan kris. Det är öppet 24 timmar om dygnet i ett trehus på North Seventh Street.