Holiday säkerhets tips att komma ihåg

Holiday säkerhets tips att komma ihåg

Familj och vänner kommer att komma tillsammans torsdag för att fira den ärade traditionen med saker att vara tacksam för.

Thanksgiving är mer än att njuta av utsökt mat, det handlar om att spendera tid med nära och kära. För att se till att torsdagen blir ett glatt tillfälle, påminns människor återigen om att ta hänsyn till säkerhetsåtgärder om de slår på vägen eller bor hemma.

Med väderförhållanden långt ifrån idealisk för resor med en vinterstorm som hamrar staten, uppmuntrar Texas Department of Public Safety människor att träna säker körning under den här helgen.

‘Holiday resor kan vara särskilt utmanande på grund av trafikerade vägar, ökad distrahering och utmattad eller full körning, vilket kan leda till tragedier’, säger DPS-direktören Steven McCraw. ‘DPS kommer att arbeta hårt för att hålla våra vägar säkra under Thanksgiving-semestern, och vi räknar också med att alla reser i hela staten för att göra sin del genom att köra ansvarigt.’

De brottsbekämpande myndigheterna kommer att patrullera vägarna hela helgen för att främja Gå Ner I Vikt På En Vecka säkerheten och leta efter farliga förare.

Under Thanksgiving helg förra året arresterade DPS-soldater 386 personer för körning medan de var berusade, utfärdade mer än 7.500 hastighets Gå Ner ett Kilo I Veckan citat, 875 citat utan försäkring och mer än 770 säkerhetsbälten / barnsäkerhetssits citat. DPS-patruller resulterade också i 258 flyktiga arresteringar och 211 felony arrestationer under samma tidsperiod.

DPS erbjuder följande tips för säker resa under Thanksgiving-semestern:

Drick inte och kör. Ange en förare eller ta en taxi.

Eliminera distraktioner, inklusive användning av mobila enheter.

Spänn upp alla i bilen, det är lagen.

Sakta ned speciellt Gå Ner I Vikt På En Vecka i dåligt väder, byggnadsområden och tung trafik.

Sakta ner eller flytta över för polis, brand, EMS och Texas Department of Transportation fordon och släpvagnar som stoppas på sidan av vägen med nödljus aktiverade det är lagen.

Kör inte trötthet.

Kör försiktigt, eftersom semesterresor kan ge ytterligare utmaningar.

Se till att ditt fordon är ordentligt underhållet innan din resa börjar.

Bilister kan minska risken för en olycka genom att känna till några tips om vinterväder och praktisera några trafiksäkerhetsvanor, till exempel planering framåt och vara medveten om varningar och rådgivning i ditt område. Resenärer kan också ringa TxDOTs motorvägslinje på (800) 452 9292 för routing och resplaneringsinformation.

En annan sak som människor behöver tänka på under Thanksgiving är att laga säkerhetstips.

‘Det viktigaste som människor behöver komma ihåg är att vara uppmärksam på vad du gör’, säger John Waldo, staden Huntsville Emergency Management Coordinator. ‘Om du lagar matlagning ska du laga mat. Titta inte på TV, spela videospel eller prata i telefon. Om du måste gå någonstans, stänga av ugnen och ta bort potten från brännaren. Bo i området tills det har svalnat, så kan du gå vart du än behöver åka. ‘

Waldo sa också att hålla en brandsläckare lättillgänglig i köket. Ha en 3-meters radie runt kaminen och om det finns barn i huset, sätt krukor med handtag på bakbrännarna och vrid handtagen i läge barnen kan inte nå dem.

‘Bli fokuserad när du lagar mat,’ tillade Waldo. ‘Du måste också se till att du har fungerande brandlarm i varje rum och att du har minst två sätt att lämna ditt hem om en brand bryter ut.’

National Fire Protection Association erbjuder följande tips för att laga mat:

Bo i köket när du lagar matlagningen så att du kan hålla koll på maten.

Bo i hemmet när du lagar din kalkon och kolla på det ofta.

Håll barn borta från spisen. Kaminen blir varm och barnen bor tre meter bort.

Se till att barnen håller sig borta från varm mat och vätskor. Ångan eller stänk från grönsaker, sås eller kaffe kan orsaka allvarliga brännskador.