Circle K förälder för att köpa semesterstationer

Circle K förälder för att köpa semesterstationer

Inga ekonomiska villkor för försäljningen har släppts, men Couche Tard räknar med att affären stängs under fjärde kvartalet och förutser att Holiday kommer att generera ett årligt intäkter på 180 miljoner dollar till 190 miljoner dollar.

Erickson-familjen, som nyligen sålde sina innehav i Gander Mountain-sportaffärskedjan, anser att Couche Tard är en bra passform för att ta över sitt företag. Köpet kommer att expandera Couche Tards geografiska räckvidd till Minnesota.

‘Vi tror att det finns enorma synergier mellan de två företagen och att det också ger oss en bra utgångspunkt i Upper Midwest och i synnerhet en stark ställning i storstadsregionen med en befolkning på 3,5 miljoner’, säger Couche Tard VD och koncernchef Brian Hannasch.

I Rochester är Holiday den enda utmanaren till Kwik Trip Inc.s position som C-butiksledande på marknaden.

2013 köpte Holiday sju SuperAmerica-stationer i Rochester. Den stängde och sålde två av SA. Holiday byggde också två nya stationer, på West Circle Drive och Assisi Drive Northwest.

ArticlesFire förstör populär Mazeppa barUPDATE: Fyra hålls i samband med dödlig skyttePolitisk utredning skjuter ljus på övergrepp från John Adams chefFriends säger att skottoffer handlade om hans familjBarns basket: Flytta till Auditorium en källa till contentionMan debiteras i andra kriminella sexuellt beteende caseHotel Carlton röster genererar etik klagomål27 år, 300 meter, 1 fantastisk utsiktFire tystnar musikhistoria i MazeppaAlleged stöld gnistor tvist mellan Dodge County tidningar.