Cinco de Mayo stavar fest för invånare i Estes Park

Cinco de Mayo stavar fest för invånare i Estes Park

En Cinco de Mayo drottning och hennes prinsessor från en tidigare fest i Estes Park. Det är en fest men vad? Nedan följer en kort historia och några sätt att markera tillfälle. Semestern av Cinco De Mayo, den 5 maj, minnes den mexikanska militsens seger över den franska armén vid slaget vid Puebla 1862. Det är inte så många som tror, ​​Mexicos självständighetsdag, som faktiskt är den 16 september.

I kväll, onsdag den 5 maj, markerar den 10: e årliga ‘Fiesta Mexicana’ Cinco de Mayo firandet. vid Estes Park High School Commons på 1500 Manford Ave. Maten förbereds och tillhandahålls av Mountain Home Caf i Estes Park.

Barn kommer att ha möjlighet att ta sitt bästa skott på en piata som en del av familjen tema kul. Evenemanget kommer att innehålla den populära festivalen av barn klädd i traditionell etnisk kostym.

Evenemanget sponsras av Estes Valley Multicultural Connections (EVMC), vars uppgift är att hjälpa till att integrera och fira personer av olika kultur i vårt samhälle.

Alla är inbjudna att delta i denna gemenskapens stora fest genom att delta i Cinco de Mayo fiesta i kväll.

Överlevnaden inträffade efter att Mexiko blev självständig från Spanien 1821 efter en svår och blodig kamp. Ett antal interna politiska övertaganden och krig, däribland det mexikanska amerikanska kriget (1846 1848) och det mexikanska inbördeskriget 1858, strimlade den nationella ekonomin. Mexiko var skulden till flera nationer, däribland Spanien, England och Frankrike, som krävde återbetalning. Liknande skulder till Förenta staterna hade avvecklats efter det mexikanska amerikanska kriget.

Frankrike, som ser ut att expandera sitt imperium, använde skuldutgiften för att vidareutveckla sina mål att etablera ledarskap i Mexiko och vidtog åtgärder för att installera Napoleon IIIs släkting, ärkehertig Maximilian i Österrike, som linjal i Mexiko.

Även om amerikanska presidenten Abraham Lincoln var sympatisk mot Mexicos orsak som han är hedrad i Mexiko, var USA, som var inblandad i sitt eget inbördeskrig, inte kunna ge någon direkt hjälp.

Den franska armén stötte på ett starkt motstånd nära Puebla, ledd av Mexikos general Ignacio Zaragoza och en mindre, dåligt beväpnad militär uppskattad till 4.500 5.000 illa utrustade Mestizo- och Zapotec-indianer, som besegrade den välutrustade franska armén med 6.500 soldater och stoppade invasionen av landet . Segern hjälpte till att utveckla en nödvändig känsla av mexikansk national enhet, och är orsaken till det historiska datumet firandet.

Ett år senare deponerade fransmännen den mexikanska armén, tog över Mexico City och installerade Maximilian som linjal i Mexiko under en kort period. Efter slutet av amerikanska inbördeskriget gav Förenta staterna mer politiskt och militärt bistånd till Mexiko för att utvisa fransmännen, vilket ledde till att mexikanerna utförde Maximilians utövande. Cinco de Mayo hedrar modet och segern av general Zaragozas mindre, outnumbered militia vid slaget vid Puebla 1862. På dessa områden är semestern en celebration av mexikansk kultur, mat, musik, dryck och tull som är unik för Mexiko. Vissa städer i USA håller parader och konserter under veckan fram till den 5 maj, och dagen läggs till i kalendern för fler och fler personer årligen.

Många människor ser denna semester som en tid för roligt och dans. Otroligt, Cinco de Mayo firas på en mycket större skala här i USA än i Mexiko. Människor med mexikansk härkomst i USA fira detta datum med parader, mariachi musik, folklorico dans och andra typer av festliga aktiviteter.

Font ResizeReturn to Top

Vi förbehåller oss rätten att ta bort eventuella kommentarer som bryter mot våra grundregler, är spammy, NSFW, ärekränkande, oförskämd, hänsynslös till samhället etc.

Vi förväntar oss att alla ska respektera andra kommenterare. Det är bra att ha meningsskiljaktigheter, men det finns ingen anledning att agera som en ryck.

Använd dina egna ord (kopiera och klistra inte från någon annanstans), var ärlig och låtsas inte vara någon (eller något) du är inte.

Vårt kommenterande avsnitt är självpolicy, så om du ser en kommentar som bryter mot våra grundregler, flagga den (musen längst till höger om kommentarens namn tills du ser flaggssymbolen och klicka på den), då ska vi granska Det.

‘Inte kåt, bara bättre’: MTV-serien i verk på Boulder klädföretag Shinesty

‘Olycklig ålder’ kan vara en vacker sak

Fotmod: Old Chucks vs New Chucks

Resorter låna västerländsk stil till bröllopDenver Art Museum ‘s’ Cartier ‘: Sista chansen att se det, 5 saker att se