CHS blir hämnd med seger över Van Buren

CHS blir hämnd med seger över Van Buren

Cookeville High School-basketlag fick sin starka fart från Hilton Sandestin Beach Blowout hem på fredag, eftersom både Cavaliers och Lady Cavs vann segrar mot Van Buren County vid CHS.

Cavs får hämnd i OT vinna över Van Buren

Spelet var en slaget av attrition som båda lag sköt bollen bra från avstånd och ledningen bytte händer många gånger. Speciellt under tredje kvartalet växlades fördelen fram och tillbaka sju gånger och var bunden fem gånger. Noah Hilliker gav även CHS ledningen att gå in i fjärde kvartalet med en uppläggning på summeren för att göra det 59 57, och ledningen ändrade fortfarande fyra gånger i finalen.

Cavs fick en 67 64 ledare med 3:30 kvar och började spela hålla sig borta. De kunde springa nästan resten av klockan ner, men Hilliker, Alex Garrett och Jack Humphrey missade alla frikastsmöjligheter för att hålla ledningen.

Örnarna slog poängen på 67 stycken för att skicka den till extra tid.

Eaglesna slog först, men en upplägg från Garrett och en 3 pekare från Hilliker hjälpte Cavs att återta ledningen på 73 71. CHS började hålla bort spelet igen, men den här gången var Cavs framgångsrika från välgörenhetsremsan. Jacob Reeves gjorde i sitt återvändande till en hjärnskakning fyra fria kastar, Humphrey gjorde tre, och Bailey Gilliam gjorde två för att bygga underskottet och fånga segern för Cavs.

‘Vi fick äntligen bättre bollrörelse, och vi gjorde några skott där under andra halvlek,’ sa CHS-huvudtränaren Kevin Bray. ‘Under andra kvartalet fick vi nio eller 10 bakom, och den återkommande var stor.’

Spelet innehöll också en spännande första halvlek. Båda lagen var nacke och nacke i första kvartalet och kom till en 16 16 slips. Därefter hjälpte Tennessee Tech signee Caden Mills i andra kvartalet Van Buren till en 10-punkts lopp och ledning (29 19). CHS svarade dock höger tillbaka med två 3 pekare från Hilliker, en från Humphrey och en 13 3 köra för att knyta matchen på 32.

Mills visade sig stor för örnarna som han gjorde 40 av sina 76 poäng. Cookeville s scoring var lite mer balanserad, men fortfarande såg några stora prestationer. Hilliker ledde med att göra sju 3 pekare och totalt 29 poäng, medan Gilliam gjorde fyra tre och gav 20 poäng. Garrett hade också en 3 pekare i spelet, men han gjorde mest av sin skada i färgen och bidrog med 15 poäng. Reeves gjorde åtta i sin återkomst.

‘Det hade absolut på våra pojkar, men vi kom precis tillbaka från en turnering där vi spelade fyra raka dagar,’ sa Bray. ‘En av dessa dagar hade vi fyra overtider, så en övertid här verkar lättare. Förhoppningsvis har vi lärt oss hur man vinner, och denna dynamik hjälper oss att gå in i distriktsspel.’

Lady Cavs försvar dominerar Eaglettes

Cookeville-tjejerna hade redan slagen Van Buren 64 36 tidigare i säsongen, och de byggde på den här uppträdandet fredag ​​när de slog Eaglettes 65 25.

Efter ett tätt ansträngt första fyra minuter som slutade i en 7 7 slips, vände Lady Cavs på trycket. De spelade mycket aggressivt försvar, tvingade många omsättningar och hjälpa dem att göra en 18 2-lopp för att få en 25 9 fördel. Eagletterna gjorde bara fem poäng i hälften, och Lady Cavs tog en 32 14 led i inklädningsrummet.

Cookeville höll saker som rullade i tredje kvartalet, scoring 17 poäng igen och håller Van Buren till bara åtta. I den sista perioden förseglade Cookeville s bänk segern genom att skryta Van Buren 16 3, inklusive fem fria kast från Cassie Shope.

‘Vi’ spelar definitivt bättre som ett lag, säger CHS-chefen Jamie Gillies. ‘Vårt försvar såg riktigt bra ikväll. Vi har arbetat med våra hjälpsidor, våra kommunikationer och sådant, och i kväll gjorde de ett riktigt bra jobb. Vi ville kunna komma ut där, lägga på press, få våra händer aktiva och få avböjningar. Vi har arbetat med det hela året, och förhoppningsvis sätter vi det på rätt tid. ‘

Lady Cavs slutade med 18 stjälningar, fem avböjningar och 40 returer. Scoring kom från överallt, men Chloe Grace Savage ledde laget med 16 poäng, medan Shope och freshman Alyssa Love lade till 11 poäng. Nästan varje enda Lady Cav gjorde i tävlingen.

‘Vi’ är redo, och vi är upphetsade, säger Gillies. ‘Vi’ är redo att se vad vårt distrikt har, och det här blir min första gå till det. Det är trevligt att vi börjar hemma tisdag. ‘