Christopher Columbus monument vandaliserades i Baltimore

Christopher Columbus monument vandaliserades i Baltimore

Ett monument i Baltimore till Christopher Columbus trodde att vara den första som uppfördes till den italienska utforskaren i Amerika blev vandaliserad.

Baltimore polis sa att de tittade på händelsen, men kunde inte säga när skadan ägde rum.

En video som publicerats på YouTube på måndag av en användare som heter ‘Popular Resistance’ visar en man som slår upp grunden på monumentet nära Herring Run Park upprepade gånger med en slädehammer. En annan person har ett tecken som lyder: ‘Racism, riva ner den.’ Ett annat tecken tapas till monumentet läser: ‘Framtiden är ras och ekonomisk rättvisa.’

Polisen söker efter information om männen i videon, liksom den som filmade den.

‘Vi vill informera människor att det är ett brott att förstöra egendom. Smith.

Videoens berättare, som säger att han heter Ty, kallar Christopher Columbus en ‘folkmordlig terrorist’.

Monumentet, som uppvisar en tvåhög stor obelisk på toppen av en bas, stod fortfarande på måndagsmorgon, men det fanns ett gapande hål framför och stenbitar spridda i gräset. Tecknen som ses i videon låg på marken.

Bokstaven på framsidan av monumentet ‘Sacred to the memory of Chris, Columbus, Octob. XII, MDCCVIIIC’ gjordes oläsligt.

I Annapolis följde statliga tjänstemän passar och tog bort en Taney-staty där tidigt fredag ​​morgon.

Ända sedan vita supremacister protesterade avlägsnandet av en Lee-staty i Charlottesville, Virginia i förra månaden, har regeringscheferna över hela landet börjat granska sina monument och statyer igen.

Rallyet i Virginia blev dödligt: ​​En motprotester dödades när en neo-Nazi-sympatiser påstod att bilen körde in i en folkmassa och två poliser som övervakade scenen dog när deras helikopter kraschade.

Firandet av Columbus ‘-utnyttjande i Amerika har länge kritiserats av dem som känner att de italienska utforskareens missgärningar för ofta glossas över. Många associerar Columbus, som ofta är felaktigt krediterad med att ‘upptäcka’ vad som nu är USA, med enslaving, brutalisering och dödande det inhemska folket han stött på under hans resor.

Columbus statyer och monument har blivit defaced och skadad genom åren, som fler människor lär sig om Columbus ‘dödliga arv.

‘Detta händer överallt’, sade Kevin Caira, president för Italiens sons kommission för social rättvisa. Under helgen var en Columbus-staty i Boston målade röd och en protest hölls vid en staty i Detroit, sa han.

År 2015 stänkte någon röd färg och planterade en hatchet på huvudet av en bronsstaty av Columbus i Detroit, enligt Detroit News.

Caira sa att det har blivit en uppmärksamhet i Columbus-monumentet efter händelserna i Charlottesville, då folk tänker på värdet av statyer på offentliga platser.

Caira försvarade Columbus som en stor utforskare som kanske inte är skyldig i alla de synder som tillskrivs honom. Han föreslog också att det är orättvist att mäta en 15-talets figur vid 21-talets moral och normer.

‘Han har varit målet för människor som hävdar att han orsakade alla världens sjukdomar, att han orsakade folkmord och slaveri,’ sade Caira. ‘Det är bara inte sant’.

Columbus Day Holiday har också varit ett olyckshändelse för ökad kunskap om den italienska utforskaren. Baltimore stadsfullmäktige förra året ansedda om att byta namn på Columbus Day, firade i oktober som ‘Urbefolkningar’ och italienska amerikaner ‘Dag’. Räkningen, som infördes på begäran av studenter, misslyckades.

Under de senaste årtiondena har ett antal amerikanska städer flyttat för att ändra Columbus Day-semestern. Paul, Minn. Är bland dem som släppte Columbus till förmån för en ursprungsfolks dag. Staten Vermont lade till inhemska folks dag förra hösten.

Obelisken på Herring Run antas vara det första monumentet i landet för att hedra Columbus, uppfört 1792 av fransmannen Chevalier d’Anemours. Obelisken var på hans gård vid vad som nu är korsningen av Harford Road och North Avenue, för närvarande platsen för Eastside District Court Building.

Columbus obelisken flyttades till sin nuvarande plats på Harford Road nära Parkside Drive 1963, enligt tidningen konton. En plack indikerar att den var åter dedikerad av då Mayor Theodore R. McKeldin 1964.

För en tid trodde några att obelisken inte hedrade den italienska utforskaren, utan snarare en häst med samma namn, enligt historiska tidningskonton.

Det är inte det enda monumentet till Columbus i Baltimore. Det finns en staty Columbus som installerades 1892 i Druid Hill Park där vingar byggde en stor käft mellan benen 2015. Det finns också en Columbus-staty i Harbor East, dedikerad av President Ronald Reagan 1984. Innan den här statyn byggdes, hade Little Italy-aktivister misslyckats i ett försök att få staden att flytta Druid Hill-statyn till deras grannskap.

Polisen sade måndag eftermiddag att skador inte har upptäckts vid några andra monument i staden. Den som har information om skadorna på Columbus obelisken uppmanas att ringa detektiver på 410 396 2444.

Polisen fortsätter att undersöka skador som gjordes förra veckan till en antihatstaty som kallas ‘Madre Luz’ som uppfördes på platsen för Lee Jackson Memorial på Wyman Park Dell.