Christmas Outreach hjälper dem i nöd

Christmas Outreach hjälper dem i nöd

På torsdag samlades volontärer på Central Michigan University’s Finch Fieldhouse för att sortera igenom de olika donationerna som förberedelser för måndag och tisdagens distributionsdagar.

En ideell organisation, Christmas Outreach startades genom Immanuel Lutheran Church i Mt. Trevlig och ger jackor, vantar och hattar, filtar och försiktigt använt kläder, böcker, stövlar och mat till familjer som känner att de behöver i Isabella County. Gruppen samarbetar också med Frälsningsarmén för att distribuera leksaker till familjer.

En volontär i 20 plus år sa Richards att hon började eftersom hon letade efter en bra samhällsorganisation som är 100 procent non profit och stannar inom Isabella County.

För första året volontär Regina Hasler av Mt. Trevligt, beslutet att hjälpa Christmas Outreach var enkelt.

‘Jag bestämde mig för att jag behövde göra något annat för att nå ut till de fattiga och jag vet att det här är en bra organisation som gör bra jobb’, säger Hasler.

En aspekt av Christmas Outreach som gör den unik är variationen i saker som det ger familjer.

‘Det berör familjer med så många olika saker och behov för kunder,’ sade Co Chair Paul Kruska. ‘Jag älskar det bara om det.’

Kruska, som tillsammans stolar med sin fru Jan, sa att en annan sak han tycker om Christmas Outreach är att det ger så många olika människor och grupper som frivilliga.

Helt frivilligt kör, Christmas Outreach bygger på hjälp av medlemmar i samhället för att göra insatserna framgångsrika varje år.

‘Det är kul att se hela samhället jobba tillsammans om detta,’ sa Hasler.

Richards echoed också dessa känslor.

‘Vi’ är så tacksamma för alla som donerar både stora och små, och företagen och hundratals volontärer som hjälper till att dra ihop detta, säger Richards.

I år sa Richards att Christmas Outreach tillbringade 20 000 dollar i mat för familjerna och att få mat är den dyraste aspekten av programmet.

Även om donationer av artiklar inte längre accepteras för denna säsong, uppmuntrar monetära donationer fortfarande och kan göras genom att checkar betalas till ‘Christmas Outreach’ och skickas till Immanuel Lutheran Church, 320 S. Bradley St., Mt. Trevlig, MI 48858.