Christina anser posten

Christina anser posten

Efter år med startskola den sista veckan i augusti söker Christina School District återkoppling från samhället om ett jobb efter arbetsdagen till skolåret.

Förra veckan släppte distriktet en online-undersökning som frågade CSD-gruppmedlemmar för sina tankar om när skolåret ska börja, tillsammans med andra frågor om skolkalendern. Undersökningen var ursprungligen ställd online tidigare i månaden men avbröts strax efter det att fler frågor skräddarsydda för specifika grupper kan läggas till, säger Wendy Lapham, en CSD-talesman.

CSD har länge börjat skolan före arbetsdagen, men eftersom distriktets kalenderutskott och skolstyrelsen skapar kalendern för skolåret 2018 19 var det en önskan att få veta mer om hur skolsamhället känner till vissa saker som har varit gjort länge, sade Lapham.

‘Förhoppningen är att vi kan få några bra svar på det, få lite feedback, med förståelsen att vi aldrig kommer någonsin att nå alla genom en online-undersökning,’ sa hon. ‘Jag tror att det kommer att hjälpa till att informera styrelsen när de fattar ett beslut, särskilt när det gäller det före eller efter arbetsdagens fråga.’

Innehållet i undersökningen är specifika datum så att respondenterna kan få en bild av vilken effekt en arbetsdag påbörjad skulle ha i slutet av skolåret. Undersökningen konstaterar att om skolåret börjar före arbetsdagen på måndagen den 27 augusti, då var skolans sista dag torsdagen den 6 juni. Om skolans första dag är dagen efter arbetsdagen, tisdag sept . 4, då var skolans sista dag torsdagen den 13 juni.

Undersökningen innehåller också en fråga om vårbrytning, frågar respondenterna om det borde förbli bunden till påsklovet, vilket skulle innebära att man startade den på Godfredagen den 19 april och löper igenom följande fredag ​​den 26 april. Alternativt kan springbrottet inträffa på en bestämd tid varje år och samtidigt ge eleverna på godfredag ​​och påskmåndag.

Övriga frågor om undersökningen riktar sig till specifika grupper, med frågor till lärare om professionella utvecklingsdagar och föräldrars / lärarkonferenser och frågor till föräldrar om barnomsorg.

Utöver gemenskapspreferensen noterade Lapham att distriktet också måste överväga många andra faktorer som inte är kontrollerade när man skapar kalendern. Det inkluderar professionella dagar, som ofta är uppdragsgivna genom kontrakt, statliga testdatum, och både statliga och federala helgdagar.

‘När du kommer ner till det, är det vissa saker vi inte har mycket utrymme för,’ sa hon.

Men medan debatt efter arbetsdagens dag kan vara en relativt ny konversation inom Christina, har det talat om det på statsnivå och i nedåtriktade distrikt i åratal. Statssekreteraren Gerald Hooker (R Ocean View) har drivit in för ett jobb efter arbetsdagen i många år och förra året infördes en proposition som skulle kräva att alla skoldistrikt i Delaware börjar efter Labor Day.

Denna proposition citerade en rapport från Virginia Hospitality and Travel Association som uppskattar 369 miljoner dollar skulle gå vilse om skolor inte skulle börja efter Labor Day. Virginia har redan en sådan lag på böckerna och i augusti 2016 utfärdade Maryland Gov. Larry Hogan (R) en verkställande order som kräver att alla skoldistrikt ska börja efter arbetsdagen och sluta före den 15 juni med hänvisning till liknande ekonomiska faktorer.

Utredningar i Maryland hittade brett stöd för att börja skolåret efter Labor Day men för vissa distrikt kommer det ner till en fråga om lokal kontroll.

Och faktiskt noterade Lapham att en efterarbetad arbetsdagstart har större konsekvenser för de nedre delstatsområdena, eftersom många städer i närheten av stränderna är beroende av gymnasieskolor som en del av deras arbetskraft för sommartidssäsongen. Som sådan har Indian River School District och Cape Henlopen School District båda traditionellt startat efter Labor Day.

Men oavsett resultatet för Christina sa Lapham att det är viktigt att skolsamhället har sitt ord när det gäller skolkalendern. Undersökningen kommer att vara online i ungefär två veckor och distriktets kalenderkommitté, som består av föräldrar, lärare och administratörer, tar hänsyn till återkopplingen när den skapar sin föreslagna kalender.

Den kalendern kommer att presenteras för utbildningsrådet i mars före en omröstning i april, före den obligatoriska frist, sade Lapham. sprang också precis genom kalendrarna sida vid sida. i slutet av februari. offentliga skolor kommer att ha haft en ytterligare 10 dagar. det är två arbetsveckor! Jag känner mig ledsen för föräldrarna som har yngre barn och behöver ta av jobbet med två veckors semestertid. Patetiska. Även katolska skollärare är inte fackliga. Anställningen hängde mer på personligt ansvar och mindre på gruppförhandlingar.

Blickade över artikeln (längre än förväntat). men jag såg inte någonstans i den där den verkliga orsaken till den tidigare starten. Den alla kraftfulla LÄRARE UNIONEN. Det här skolområdet är det enda jag vet av det som har 4 dagar helger runt någon semester på måndag / fredag. Timing, just den här veckan, presidentsdagen, medan några andra skolor hade haft enbart måndag, hade Christina fredag ​​och måndag. Precis som med MLK-dagen. Arbetsdag, minnesdag. Det verkar som lärarna förhandlat minst en semester utan ‘professionell’ utvecklingsdag ‘, även känd som tjänstdag, per månad. Vad artikeln inte nämner är hur årets GENIUSER bakom kalendern, gjorde skolans sista dag en måndag den 6/11/18. Det här är efter en, du gissade det, professionell utvecklingsdag, på fredagen den 6/8/18. Vem i sitt rätta sinne kommer att skicka sina barn till skolan en dag efter en 3 dagars helg? Inte denna förälder. En annan aspekt som jag inte såg i artikeln, är hur ja, det finns den tidigare starten på året, sen augusti. Men det här året. Skolan startade den 8/28/17 för 1 6 och 9: e klass. Alla studenter deltog på tisdagen den 8/29/17. Men då med helgdagar och de ständigt populära professionella utvecklingsdagarna gick eleverna en hel 5 dagars vecka i skolan TWICE under de första 6 veckorna i skolan. Ett sådant skämt i ett skolområde. Den här föräldern sätter sina pengar där hans mun är, och det här blir mitt sista år som handlar om detta skräp. Hej dålig folkskola, hej katolsk utbildning!