Chris Higgins

Chris Higgins

Hej! Jag är FOX 2 News Weekend Meteorolog, Chris Higgins. Född och uppvuxen här i St. Louis-området, har jag en livstid av erfarenhet med vårt vilda väder. Jag glömmer aldrig de bittra kalla vintrarna i slutet av eller av Flood of

Min utbildning är hemvuxen också. Jag tog examen från De Smet Jesuit High School 1988. Sedan 1992 fick jag min kandidatexamen i Meteorology från St. Louis University.

Min karriär i tv började här på FOX 2 som praktikant 1990. Efter min examen från SLU 1992 flyttade jag in i hjärtat av Alley, Joplin, Missouri, där jag tillbringade två spännande år som chefsmätare på KODE TV. 1994 flyttade jag tillbaka till St. Louis och Fox 2 som weekendmeteorolog och jobbar nu som ledare för Fox 2 News klockan 11.00 (måndag fredag).

I oktober 2002 var jag hedrad att få min första av fem Emmy-utmärkelser från National Academy of Television Arts och Science för weathercasting och rapportering. I juli 2006 blev jag först St. Louis meteorolog för att ta emot den amerikanska meteorologiska samhällets Certified Broadcast Meteorologist (CBM) beteckning som passerar ett strikt skriftligt test som täcker många aspekter av atmosfäriska och naturvetenskapliga ämnen.

I juni 2003 insåg jag en lång dröm när jag blev uppdrag som officer i flygvapnet reserver. På mina helger tjänar jag som ‘Major Higgins’ med det 12: e operativa väderflyget på Scott Air Force Base. Vårt ansvarsområde täcker hela nordöstra USA, inklusive Vita huset. Under sommaren 2008 utplacerades jag till öken i Mellanöstern för att stödja krig i Irak och Afghanistan. Jag har blivit hedrad som USA: s flygvärdens väderledare för reservkomponenten två gånger 2006 och igen 2008.

Gemenskapens engagemang är viktigt för mig. Så, varje år gör jag dussintals offentliga framträdanden på lokala skolor som pratar om väder, vikten av att stanna i skolan och betjäna din gemenskap!

Min mest uppskattade välsignelse i livet är min kärleksfulla familj som fortsätter att stödja mina ‘galna väderman’ skyldigheter och schema.

När jag inte arbetar, tycker jag om att vara utomhus och försöker hålla mig i form. Jag älskar att springa, träna, arbeta på gården eller bara koppla av på däcken.

Scott Air Force Base-besättningar kompletterar speciell medicinsk transportutbildning

SCOTT AIR FORCE BASE Medicinska flygvakter på Scott Air Force Base har nyligen avslutat specialiserad patientstationsutbildning. Patientstationslag fungerar som gränssnitt mellan slagfält sjukhus och det aeromedical system som transporterar de skadade eller skadade tillbaka till ett större sjukhus för mer akut vård. Lag utövade patientens fysiska handoff och deras kritiska information. LOUIS Anheuser Busch fortsätter att hedra veteraner och första responders genom sin ‘Cheers to the Heroes’ bryggdävling. Bakom hösten ställdes sex lag med anställda / veteraner tillsammans med ett par första responderlag ut i en bryggtävling för att se vem som kunde göra den bästa ölen. Lagen var och en tillbringade en dag i Star Shop Brewery på A B, som arbetade med en mästare brygger för att komma fram till deras val. Den kalla luften är här för helgen och nu väntar vi på ett begränsat tillförsel av fukt för att bli skjutit upp från söder och generera lite väldigt lätt vinterfall ibland lördag till söndag. Det här är ett litet, svagt väder system, men det kan ändå skapa några konsekvenser lördagskväll till en liten bit av en lätt blandning av snuskig, frysande dysregn och lite snö. LOUIS, MO En kall framsida flyttade genom tidigt söndagsmorgon och temperaturer faller ihop med gustyvindar från nordväst, vilket kommer att orsaka vindkylning i tonåren under större delen av eftermiddagen. Flurries kommer också att vara möjliga, men vann mycket för mycket. Några fläckar av lätt snö kommer att vara runt måndagskvällen till tidigt tisdag morgon, men bättre snöfall håller sig norr och nordost om St Louis-regionen. Louis torsdag kväll; signifikant tempfall

ST. LOUIS, MO Torsdagen blir en mycket intressant dag över hela området. Vi går från vår korta smak av våren tillbaka till vinterens djupa kyla, allt inom cirka två timmar. Största delen av regionen kommer att förbli öster om den starka kalla fronten vid klockan 12 på torsdagen. Metro St. Louis kommer att se temperaturer nära 60 grader genom tidigt eftermiddag. Kall luft filtreras snabbt söderut. Spridda regnbågar kommer att vara möjliga. LOUIS, MO Torsdag är en väldigt kall dag här i St Louis med temperaturer i tonåren. Dessa kyliga temperaturer kommer att följas upp av ett snabbt slagsystem som kommer att sprida ett smalt band av lätt snö och flurries ner i Mississippi. Det kan hända sen i kväll till lördag morgon. Detta fällningsband kommer att vara mycket smalt. LOUIS, MO Drömmer du om en vit jul? Nå drömmer det bara om dig så långt. Vi har ett sätt för dig att se vilka städer som sannolikt kommer att ha en vit jul år 2017. NOAA skapade denna interaktiva karta som guidar dig genom klimatologiska chanser att enskilda städer ser snö nästa måndag. För vissa är oddsna ganska höga. Det finns en 99 procents chans i Crested Butte, Colorado. LOUIS, MO Den långa annonserade kallblåsten anländer måndagskvällen med en kall framsida som sveper en snabb slående stormstorm till regionen. Några av dessa stormar kan producera 40 till nära 60 mph vindkastningar som rullar igenom mellan 8:00 och 11:00. Bakom framsidan kommer temperaturen att krascha in i 30 på tisdag morgon. De återfår bara nära eller bara över 40 grader tisdag eftermiddag. Charles Nissan Storm Runner är på väg. Det på Santa Magical Kingdom i Eureka där din resa genom ljusen ikväll kommer att hjälpa några lokala välgörenhetsorganisationer. Mer information.