Chorley djurhållare nekar Bradford Park Avenue maximala bank holiday haul

Chorley djurhållare nekar Bradford Park Avenue maximala bank holiday haul

En poäng från en tight goalless rita hemma till Chorley såg Bradford Park Avenue bank en imponerande fyra Vanarama National League North poäng över helgdag helgen.

Avenue gick in i helgen med bara sex poäng från fem matcher och låg 16 i bordet. Den här hårda tjänsten, på baksidan av lördagens 4 1 seger på Telford United, lyfte dem till tionde.

Manager Mark Bower sa: ‘Det var ett svårt spel men jag tror att du måste ge krediter till spelarna, av båda klubbarna, för att ge så mycket ansträngning bara två dagar efter ett annat hårt spel.

‘Jag skedde ju bättre chanser. Det var ett par i första halvlek och den som Nicky Wroe skickade in tidigt i andra halvleken gick rakt upp till hörnet innan målvakten nådde det. Det var en bra räddning.

‘Chorley är en toppsida och blev slagna finalister i matchen förra säsongen. Du kan inte döma dem på deras nuvarande position (20: e) eftersom de kommer att bli en av klubbarna som är utmanande i slutet av säsongen.

‘Så att säga att vi’ är lite besvikna på att bara ta en poäng från dem under dessa omständigheter visar bara hur mycket vi har förbättrats verkligen. Det är ett tecken på de framsteg vi gör ‘.

Magpiesna, som spelade i alla röda snarare än sina vanliga svarta och vita ränder, hade stavar av besittning, men Avenue målvakt Steve Drench var till stor del otrogen. Jake Cottrell och Josh Wilson sparkade högt och brett från avstånd för besökarna under första halvlek.

Wroe hade ett skott från avstånd på mål och Adam Boyes tittade på en Wayne Brooksby kors bredvid avlägsna posten strax före halvtimmar markeringen.

Wroes suveräna insats i 54: e minuten blev tippad över av Magpies-målvakten Matt Urwin.

Oli Johnson kunde bara vända ett skott över baren från en spetsig vinkel från en senare frispark och Drench gjorde en räddningstänk när han kom ner till folie Matt Hughes när Chorley-ersättaren hade bara målvakten att slå in de senaste tio minuterna.