Chicago är ‘Magnificent’ under semesterperioden

Chicago är ‘Magnificent’ under semesterperioden

Chicago Magnificent Mile är förmodligen aldrig mer magnifik än under julhelgen.

Magnificent Mile är sträckan av Michigan Avenue som går norrut för ungefär ett dussin kvarter från Loop Chicago centrum. Det är fodrat med designerbutiker och trendiga restauranger, och ligger bara några kvarter från vad du bryr dig om att se i centrala Chicago: varuhus , museer, Millennium Park och Navy Pier.

Ja, du behöver ett stort konto för att göra allvarliga shopping längs Mile. Men fönstret shopping och folk titta på är gratis, och ljuset på semesterperioden gör Michigan Avenue en av de stora ställena att promenera på den här tiden av året.

Om du reser med barn, lyckas du med att gå förbi American Girl Place eller den stora Disney Store utan att bli dras in. Det finns också stora uttag här från A (Apple Store) till Z (Zara).

Kasta i Water Tower Park med dess ikoniska vattentorn och observationstäcken ovanpå John Hancock Center, och Magnificent Mile kommer att tugga upp en stor del av din Chicago-helg.

Men det är ännu mer att kolla in Chicago ‘s Loop och lakefront områden under semestern:

Christkindlmarket, inspirerad av Tysklands julmarknader, är öppet till 24 december i Daley Plaza. Denna utomhusmarknad är ett bra ställe att handla för gåvor, och att prova tyska teman mat och dryck.

Vad som var flaggskeppet Marshall Fields varuhus på State Street är nu en Macy s butik, men det traditionella 45 fot höga juleträet finns fortfarande där, dekorerat med 3000 ornament och 6000 LED-lampor. Holiday teman fönster skärmar är också en del av traditionen.

Butiken är förresten en av de arkitektoniska sevärdheterna i Loop. Det byggdes 1907 och har flera multi-historiska atrium och gårdar. De gör inte stora stormarknader så här längre.

Förutom året runt attraktioner i Millennium Park, finns en skridskoåkning i drift under semesterperioden (gratis entré). I närheten finns Art Institute of Chicago, verkligen ett av de stora konstmuseerna i landet, och ett bra ställe att tillbringa flera timmar i händelse av dåligt vinterväder (inträde är $ 19 för studenter, $ 25 för vuxna).

Med tanke på museer, Museum of Science and Industry, men inte i centrum, är det värt en kort bilresa till Hyde Park för ‘Christmas Around the World’. Femtio julgranar är inredda av lokala etniska samhällen för att spegla olika semestertraditioner. Om du befinner dig vid rätt tid kan du se ‘snö’ falla på träden. Tillträde ingår i grundmuseets inträdesavgift på $ 18 för vuxna, $ 11 för barn.

En sak att komma ihåg om semesterperioden i Chicago: Medan infödingarna klagar över deras ‘kalla’ väder är Chicagos genomsnittliga temperaturer för perioden faktiskt cirka 10 grader varmare än vad vi upplever i sydöstra Minnesota. Bundla upp och ha kul .