Chicago polis uttrycka frustration efter mer än 100 skott i våldsamma fjärde juli helgen

Chicago polis uttrycka frustration efter mer än 100 skott i våldsamma fjärde juli helgen

Chicago Police Department säger att det genomför en ‘mycket omfattande översyn’ efter att staden upplevt en av sina mest våldsamma fjärde juli helger de senaste åren, med minst 102 personer sköt mellan sena fredag ​​eftermiddag och tidig onsdag.

‘Vi gör en debriefing’, säger polisens talesman Anthony Guglielmi. ‘Stämningen här är frustration.’

Granskningen kommer att innehålla en analys av hur ‘amatörs fyrverkerier’ kan ha påverkat ShotSpotter-systemet, vilket tar upp ljud av skott och försöker ställa platsen för snabbare utplacering av officerare. Systemet distribueras i englewood- och Harrison-distrikten, traditionellt bland stadens mest våldsamma.

‘Det är förvirrande,’ sade Guglielmi. ‘Vi utplacerade några väldigt framgångsrika taktik över helgdagens helg.’ Men samma taktik verkar inte fungera lika bra över den fjärde semestern.

Femton personer dödades och 87 andra skadades. Nästan hälften av skottningarna inträffade under de senaste 12 timmarna av den långa semestern.

Förra gången den fjärde semestern sträckte sig över fyra fulla dagar var 2013, då den 4 juli föll på en torsdag och många människor hade på fredagen. Minst 74 personer sköts mellan onsdagskväll och tidigt måndag det året, och 12 av dem dog enligt Tribune data.

Våldet i år var i stor utsträckning begränsat till södra och västra sidor, där hundratals tjänstemän på övertid utplacerades. Den yngsta personskottet var en 13 årig pojke som blev allvarligt skadad i Gage Park på fredagskvällen. Den äldsta var en 60 årig man i Lawndale stadsdel.

Men inom några timmar sprängde våld i nästan alla polisområden söder om North Avenue, enligt uppgifter som behålls av Tribune. Onsdag. Endast två av dessa 43 sköts norr om Chicago Avenue.

Som en del av sin granskning av vad som hände under helgen tittar avdelningen på hur fyrverkerier kan ha stört ShotSpotter-systemet, en relativt ny teknik som avdelningen hoppas kunna expandera.

Spotters registrerar en skjutning och distribuerar kameror i riktning mot skotten medan officerare utplaceras. Analytiker på distriktsstationen tittar på data i realtid för att bestämma vilka steg som ska vidtas nästa gång. ‘Många händelser inträffade på kort tid. Vi tittar också på det. Vi såg vanligtvis det (våld) där vi vanligtvis ser det. ‘

Många skottlossningarna verkade vara över ‘småvikter som eskaleras till någon som drar ut en pistol.’ Han nämnde några exempel: En skytte i Smith Park som började som ett argument över var människor satt en konfrontation mellan en förare och cyklister på State Street, med föraren att få en pistol från hans bagage och officerare ingriper.

Han sa att en ‘handfull’ av skott var ‘återfallande’. Människor dricker hela dagen och då saker eskalerande. Onsdag. De extra officerarna kom från sommar mobila lag, organiserade brottsenheter och områdesmättnadsteam. ‘Jag tror inte att det finns brist på resurser var ett problem. ‘

Totalt var 159 pistoler beslagtagna av Chicago polis sedan fredag. ‘Vi måste ändra den underliggande kulturen’, sa Guglielmi.

Helgen började med 19 personer sköt på fredag ​​kväll och 23 på lördag. Söndag och måndagskvällar var båda relativt tysta, enligt sommarstandarder, med 17 personer sköt under de två dagarna, enligt Tribune data.

Harrison-distriktet på västra sidan, som hade gått utan några skottningar under Memorial Day-helgen, spelade in 14 personer sköt under den fjärde helgen.

Vid ett möteplats i distriktet tittade åskådare runt ingången till Green Line-stationen vid Pulaski Road och Lake Street, och försökte få en glimt av kroppen av en man som jagade och sköt tidigt onsdag.

Skytte skedde på två sidor av en populär West Side-spritbutik. Officers hittade skalhöljen och en man sköt bakom affären, bredvid en gränd. Den andra sårade mannen föll upp mot en trottoar under de höga tågspåren.

Ett sopor kan eldas som tjänstemän räknade skalhöljen och draperat tejp från stödpelare som håller upp ‘L’ -spåren. En brandmotor stötte ned i gränden och brandmän dumpade papperskorgen och pumpade vatten från en burk till det slamande avfallet.

Andra scener från helgen

Den enda skottet norr om North Avenue hände cirka 50 meter från gatan som markerar West Side s nordliga kant. Tisdag i 1600-kvarteret North Major Avenue samma block där en 8-årig tjej skötades i augusti i augusti. De två männen som skjutits var hemma för en ung man som dödades förra året runt hörnet. Den äldre mannen uttalades död över natten vid Loyola University Medical Center.

Tisdagskvällen anlände en man på brottsplatsen med en litet barn, som tycktes bara lära sig att gå när hon föll framför sig. En officer gick upp till den lilla tjejen och vred henne försiktigt, medan en annan skrek till sin far för att gå under gula tejpofficer hade sträckt sig över Major Avenue.

Sju miles söder, strax före midnatt, sökte en kvinna i South Spaulding 1900-blocket för skalhöljen genom mobiltelefonens ljus innan officerarna anlände. Två personer gick in på St. Anthony’s Hospital, ett kvarter från Mount Sinai Hospital, som sa att de hade skjutits där.

Tidigare tisdag hittade officerare en kvinna sköt på Roosevelt Road. Hon var i en silverbil precis öster om Independence Boulevard och hade skott runt hörnet, på Lawndale Avenue. Varje några minuter hittade tjänstemän några fler skalhöljen, var och en lite längre bort från gränden söder om Roosevelt.

Polisen hittade en 42-årig man i ‘extremt kritiskt’ tillstånd på Laflin Street strax söder om 62nd Street, och han uttalades senare död från skottskador. Grannar samlades på en veranda i närheten och i en mindre grupp tvärs över gatan, på kyrksteg, medan paramediker arbetade på mannen. Ambulansen lämnade efter några minuter med en truppbil i släp.