Chicago mord drabbades 20 år högt

Chicago mord drabbades 20 år högt

Chicago såg sin dödligaste månad på två decennier i augusti och registrerade 90 mord för månaden, sa polisavdelningen i torsdagen.

Den sista tiden som staden registrerade 90 mord på en månad var augusti 1996, enligt uppgifter från Chicago Police Department. Förra månaden fanns det totalt 384 skytteincidenter och 472 skyttoffer, sa polisen.

Chicago är i takt med att ha mer än 700 mord i slutet av året. Staden hasn hade mer än 600 mord på ett år sedan 2003, och inte mer än 700 sedan 1998, enligt rekord.

Polisen skyllde ökningen av våld på upprepade brottslingar med hjälp av olagliga vapen.

Den historiska våldscykeln vi har sett i vissa samhällen måste komma till ett slut, sa polisens superintendent Eddie Johnson i ett uttalande. gun offenders som driver våldet på våra gator borde inte vara där i första hand, och det är dags att ändra lagarna för att säkerställa att dessa våldsamma brottslingar hålls ansvariga för sina brott. 90 mord för denna augusti jämfört med 54 dödade i samma månad förra året. Polisen sa att de gjorde 18 procent fler mordarrangemang den senaste månaden jämfört med augusti 2015. Avdelningsantalet våldshandlingar i år är upp 5 procent jämfört med samma tid under 2015.